Goran Dragić je v dresu Houstona premagal Phoenix z 99:81, Ljubljančan pa je v 24 minutah na parketu dosegel 10 točk in zbral 3 podaje. Beno Udrih je igral le 12 minut, ostal brez točk, njegov Milwaukke pa je izgubil z Detroitom (80:88).

Kevin Garnett v klubu 10.000

Košarkar Kevin Garnett je vstopil v elitno družbo rekorderjev v ligi NBA, saj je na tekmi z New Yorkom ujel 10.000 odbito žogo v obrambi, s čimer se je v "klubu 10.000" pridružil legendarnima Robertu Parishu (10.117) in Karlu Maloneu (11.406). Hkrati je s soigralci zabeležil sedmo zmago v zadnjih osmih nastopih (91:89).

Nastopila sta oba slovenska igralca v najmočnejši ligi na svetu. Goran Dragić je v dresu Houstona premagal bivše soigralce iz Phoenixa z 99:81. Ljubljančan je v 24 minutah na parketu dosegel 10 točk in zbral 3 podaje. Beno Udrih je igral le 12 minut, ostal brez točk, njegov Milwaukke pa je izgubil z Detroitom (80:88).

Junaka zmage Bostona sta bila Paul Pierce, ki je zbral 30 točk, in Ray Allen, ki je devet od svojih štirinajstih točk dosegel v zadnjih petih minutah tekme. V postavo Bostona se je vrnil Rajon Rondo, ki je zaradi poškodbe zapestja izpustil osem tekem, Knicks, ki so sredi tretje četrtine vodili za 12 točk in za katere so največ točk dosegli Carmelo Anthony (26), Tyson Chandler (20) ter Amare Stoudemire (16), pa so doživeli enajsti poraz na zadnjih trinajstih tekmah.

Nepričakovan poraz so doživeli aktualni prvaki in to proti ekipi, ki v Dallasu ni zmagala že osem let. Indiano je do uspeha ponesla življenjska predstava Paula Georga, ki je zadel sedem trojk in dosegel 30 točk. Prav toliko točk je zbral tudi nemški zvezdnik Dirk Nowitzki, a zgolj deset v drugem polčasu.

Lanski finalisti so v Philadelphii zabeležili na videz prepričljivo zmago z 20 točkami razlike. Dwayne Wade (26 točk), LeBron James (19) ter druščina s Floride pa so si prednost zagotovili šele v sklepnih minutah z delnim izidom 15:0. To je bil obračun vodilnih ekip skupin na vzhodu, Philadelphii pa tako ni uspelo izpeljati "hat tricka" domačih zmag nad najboljšimi moštvi na vzhodu, potem ko je v preteklih dneh premagala Chicago in Orlando.

Na ostalih prizoriščih je Toronto premagal Washington s 106:89 in dosegel šele drugo zmago na zadnjih enajstih tekmah. Orlando je postal strup za Cleveland, saj ga je premagal že sedmič v nizu (102:94), Minnesota je z rekordom kariere Nikole Pekovića (27 točk) v gosteh ugnala New Jersey, za katerega je Anthony Morrow dosegel zanj rekordnih 42 točk in z osmimi trojkami postavil najboljši letošnji dosežek v tem elementu v ligi NBA. V Oklahomi je Kevin Durant (36 točk) skoraj sam premagal Memphis (101:94), Lakers pa so z zmago v Denverju (93:89) začeli niz šestih gostovanj.