Cuban bo plačal večji del kazni, 75.000 dolarjev, trenerjev del pa znaša 35.000. Trener Carlisle je na začetku zadnje četrtine tekme z Oklahomo, ki jo je njegovo moštvo izgubilo s 86:95, dobil dve zaporedni tehnični napaki, drugo zaradi tega, ker je menil, da bi sodniki morali zapiskali prekršek tekmecev nad njegovim igralcem in je nato v besu brcnil žogo na tribuno. Domači navijači so mu kljub temu namenili aplavz, ko je odhajal iz dvorane, še pred tem pa se je opravičil dečku na tribuni, ki ga je zadela žoga po njegovem "strelu".

"Že dolgo nisem ocenjeval sodnikov, ampak tudi že dolgo nisem videl tako slabega sojenja. Vem, da sodniki niso nezmotljivi, a ta zasedba na tekmi ima večletne izkušnje v NBA, pa je bilo vse skupaj prava polomija. In če ne bo nihče nič rekel, se ne bo nič spremenilo," pa je bila izjava Cubana za spletni portal ESPN, ki ga je danes stala 75.000 dolarjev.

Lastnik aktualnih prvakov NBA je sicer znan po svojih kritikah sodnikov, ki so mu že v preteklosti prinesle precej kazni, skupaj je vodstvu lige na ta račun odštel že milijon dolarjev.