Domačo ekipo iz Kubana namreč vodi slovenski selektor Božidar Maljković, zanjo pa igra tudi Primož Brezec, na drugi strani pa je tokrat stal zelo motivirani Sani Bečirović, ki ga je selektor poleti povsem prezrl v izboru košarkarjev za nastop na evropskem prvenstvu v Litvi, saj ga ni uvrstil niti na širši seznam.

Tokrat je Bečirović na parketu dobil priložnost za vsaj majhno maščevanje Maljkoviću in dobro jo je izkoristil. Benetton je namreč kljub zaostanku devetih točk (47:38) v tretji in sedmih točk (62:55) v zadnji četrtini v zaključku po napeti končnici prišel do zmage z 71:70, ko je trojko v zadnji sekundi zadel Jobey Thomas, iz avta pa mu je podal Bečirović.

Eden najboljših posameznikov pri italijanskem moštvu pa je bil ravno slovenski branilec, ki je na tekmi dosegel 17 točk (boljši strelec je bil z 22 točkami le Thomas), ob tem pa imel še 4 skoke, 3 podaje in eno ukradeno žogo. S statističnim indeksom 23 je bil najboljši igralec v svojem moštvu. Sani je iz igre metal 3/8, a je bil bolj natančen izza črte prostih metov (10/12).

Brezec je tokrat igral le dobri dve minuti, v tem času pa je zgrešil en met iz igre in ujel eno odbito žogo.

V EuroCupu imajo v skupini L sedaj Lokomotiv, Benetton in Lietuvos Rytas enak izkupiček (2 zmagi in en poraz), zadnje mesto pa pripada berlinski Albi, ki še ni okusila slasti zmage.

Ilievski do konca sezone posojen v Kuban

Slovenski selektor Maljković bo do konca sezone lahko računal na Vlada Ilievskega, nekdanjega organizatorja igre Uniona Olimpije, Barcelone, Lottomatice, Siene in nazadnje Efesa, kjer pa v zadnjih tednih nanj niso več računali, saj so se okrepili z Američanom Oliverjem Lafayettom, zato so ga posodili Rusom.