Minnesota je na krilih Kevina Lova, ki je dosegel 20 točk in 16 skokov, ter Rickyja Rubia, ki je zbral 14 podaj, slavila na gostovanju v Washingtonu s 93:72, Sacramento je doma klonil pred Orlandom s 97:104, Oklahoma City je po zaslugi Kevina Duranta, ki je tekmo končal z 21 točkami, desetimi skoki in sedmimi podajami, premagal San Antonio s 108:96, Portland je brez težav odpravil Cleveland z 98:78, Los Angeles Lakers pa so z 90:82 ugnali Memphis. Prvo ime tekme je bil Kobe Bryant s 26 točkami in devetimi podajami.

Sijajni kanadski organizator igre Steve Nash je bil motor Phoenixa na dvoboju z Milwaukeejem, v 27 minutah pa je zbral kar 17 podaj in deset točk. Udrihova ekipa v Arizoni ni zmagala od sezone 1986/87, doživela je že 24. zaporedni poraz. V NBA je to drugi najslabši izkupiček, na "neslavni lestvici" vodi Golden State, ki je na gostovanjih pri San Antoniu izgubil kar 27-krat v nizu.

Oklahoma City je prva ekipa v NBA, ki je v tej skrajšani sezoni v treh dneh dosegla tri zmage. Najprej je na domačem igrišču in naslednji dan v gosteh premagala Houston, za katerega igra slovenski branilec Goran Dragić, danes pa je na domačem terenu na kolena spravila San Antonio. Ob izjemno razpoloženem Durantu, ki so ga le tri asistence ločile od prvega trojnega dvojčka v ligi NBA, se je izkazal tudi rezervist James Harden z 20 točkami.

Jezerniki so v domačem Staples Centru ugnali goste iz Memphisa, poleg Bryanta pa se je izkazal Andrew Bynum s 15 točkami in 15 skoki. Kalifornijska ekipa je dosegla šesto zmago v tej sezoni, a ta je bila povsem brez šarma, saj je proti nekoliko zdesetkanemu Memphisu izgubila kar 27 žog. Pri gostih je bil najbolj učinkovit Rudy Gay z 19 točkami.