Z ljubljanskim klubom pa Zagrebčane, za katere od letos že igra en nekdanji zmaj - Sašo Ožbolt, povezuje tudi ime Damir Markota. Hrvaški reprezentant je sezono pričel v Olimpiji, kjer je po poškodbi Gorana Jagodnika prevzel tudi kapetanski trak, po finančnih težavah, ki so zajele klub, pa se je odločil, da podobno kot še nekateri (večinoma tuji) košarkarji zapusti Ljubljano.

Markota tako zadnji mesec ni igral tekem, saj ni uspel najti novega delodajalca, tekmovalnega posta pa je zanj sedaj, kot kaže, vendarle konec. Iz zagrebškega kluba KK Zagreb so namreč potrdili, da so z igralcem, ki je s klubom v zadnjem času že treniral, tik pred podpisom pogodbe.

"Posel še ni zaključen, a se bo to zgodilo v naslednjih nekaj dneh. Ker v nobenem primeru ne bi mogel zaigrati na tekmi proti Širokemu, nismo hiteli s pogajanji glede pogodbe. Markota bo podpisal dogovor do konca sezone, imel pa bo opcijo podaljšanja pogodbe še za eno leto. Najverjetneje bo kandidiral že za nastop na sobotni tekmi proti Partizanu," je za hrvaški Index potrdil predstavnik kluba Damir Klekar.