Minnesota je tako prav proti prvakom prekinila niz 18 zaporednih porazov. "Uf, že dolgo časa je minilo, odkar sem se zadnjič tako počutil. Saj veste, da po koncu tekme igrišče zapuščaš z več točkami kot tekmec," je dejal Minnesotin Anthony Tolliver, ki je dosegel 13 točk, obe tem pa dobro pazil na najnevarnejšega Dallasovega košarkarja Dirka Nowitzkija, ki je sicer dosegel 21 točk, a iz igre metal le 9:20.

Bolje kot Dallas se je odrezal lanski finalist Miami Heat, ki je gladko s 129:90 ugnal Charlotte Bobcats, blestel je Chris Bosh s 24 točkami in desetimi skoki. Visoko zmago je zabeležil eden favoritov za letošnji naslov Chicago, ki je Memphisu dovolil le 64 točk, sam pa jih je dosegel 104. Največji delež k zmagi je prispeval Carlos Boozer s 17 točkami in 11 skoki. "To je velik korak nazaj. To je NBA! Tekma nam ne bi smela kar tako spolzeti iz rok. Vendarle smo poklicni igralci in moramo kazati boljše igre kot danes," je po tekmi povedal razočarani Memphisov košarkar Rudy Gay, ki tako kot soigralci ni bil razpoložen in je dosegel vsega pet točk.

Zvezdnik ekipe Los Angeles Lakers Kobe Bryant je postal šesti igralec v zgodovini NBA, ki je dosegel mejo 28.000 točk. Toda Bryantu ni šlo po željah, iz igre je metal 6:28, za tri točke pa 1:8 in tekmo končal s 16 točkami. Jezerniki, ki so igrali že šesto tekmo v osmih dneh, so dvoboj z Denverjem, pri katerem je Danilo Gallinari dosegel 20 točk, izgubili z 90:99. "Mislim, da je utrujenost dejansko igrala veliko vlogo pri tem porazu, saj res nismo igrali najbolj pametno," je pojasnil center Kalifornijcev Andrew Bynum, ki je 18 točkam dodal še 16 skokov.

Na drugih tekmah večera je Cleveland premagal New Jersey z 98:82, Orlando je bil s 102:96 boljši od Toronta, Boston je na krilih Rajona Ronda, ki je v statistiko vpisal 18 točk, 14 podaj in 11 skokov, v gosteh ugnal Washington s 94:86, Sacramento je s 96:80 odpravil New Orleans, Los Angeles Clippers pa so s 93:88 slavili proti Portlandu.