Zakonca Bryant sta te dni onkraj luže v središču pozornosti. Za dodaten dvig prahu je sedaj poskrbela košarkarjeva boljša polovica, ki je v intervjuju za eno izmed ameriških revij priznala, da jo je košarkarski zvezdnik v času njunega zakona prevaral s kar 105 ženskami, od katerih sta bili vsaj dve poročeni.

Vanessa je nezvestobo svojega moža trpela kar nekaj let, nato pa se je v času "lockouta“ v ligi NBA odločila najeti zasebnega detektiva, ki je Bryanta zalotil pri nečednih dejanjih. "Vanessa je vedela, da jo Kobe že vrsto let vara, v povprečju s kar desetimi ženskami na leto. Ko je ugotovila, da ji je nezvest tudi v času "lockouta“, ni mogla več zdržati, zato je vročila zahtevo za razvezo,“ je za neko revijo dejal neimenovan vir blizu zakoncema Bryant.

Vanessa naj bi sicer člana ekipe LA Lakers želela zapustiti že pred štirimi leti, a ji je njena mama svetovala, naj potrpi vsaj do desete obletnice njunega zakona, saj bi ji s tem pripadla pravica do polovice njunega premoženja. To naj bi znašalo okoli 58 milijonov evrov.