Košarkarji Uniona Olimpije so klavrno končali dvanajsto sezono evrolige. Pred domačimi gledalci so doživeli deveti poraz, sedmega v nizu, tako da so najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje zaključili kot najnižjeuvrščena od štiriindvajsetih ekip z izkupičkom 1-9. To je izenačitev najslabšega dosežka kluba v evroligi iz sezone 2009/10.

Ljubljančani so edino zmago dosegli v začetku novembra proti poljski ekipi Prokom, njena končna koš razlika je minus 156 točk, kar pomeni, da se devet tekem izgubili s povprečno razliko 16,4 točk. Poleg njih so z izkupičkom 1-9 tekmovanje končali le še Poljaki.

Zadnja tekma pred rekordno skromnim občinstvom v dvorani Stožice na srečanjih evrolige (3500) ni imela tekmovalnega naboja, saj se Rusi višje od tretjega mesta v skupini D niso mogli zavihteti, na srečo Uniona Olimpije pa je po pravilih evrolige praktično vseeno ali ekipa konča kot zadnja ali predzadnja.

Razlika z lestvice je bila očitna tudi na parketu; nenazadnje je Unics že na prvi tekmi zmagal s 30 točkami razlike. Gostje so si že v prvi četrtini priigrali dovolj visoko prednost za lagodno nadaljevanje. Njihova zmaga niti za trenutek ni prišla pod vprašaj, pa čeprav so se zeleno-beli sredi tretje četrtine približali na 39:46. Nekaj trojk, ki so jih Rusi lahko metali po mili volji, saj je Union Olimpija praktično vseh štirideset minut igrala consko obrambo, je znova naredilo razliko, ki je skromni Ljubljančani niso več ogrozili.

Najboljši strelec pri Unionu Olimpiji je bil Jaka Blažič s trinajstimi točkami in devetimi skoki. Po enajst sta jih dosegla Sasu Salin in Jan Močnik, deset pa jih je zbral Deon Thompson.