Košarkarji Olimpije so v 8. krogu lige ABA tesno izgubili z Maccabijem iz Tel Aviva s 66:67, nato so v Barceloni visoko izgubili v evroligi (46:72), tudi tokrat pa jih je čakalo gostovanje proti Ciboni, ki je želela končati niz treh zaporednih porazov. V hrvaški prestolnici so zmaji v derbiju kroga držali stik s tekmeci prvih 13 minut. Davis Bertans je z zabijanjem zaostanek znižal na 23:26, nato pa Olimpija več kot tri minute ni dosegla niti točke in Antwain Barbour je s prostim metom gostitelje povedel v vodstvo s 37:23. Po delnem izidi 11:0 so Ljubljančani do polčasa znižali zaostanek na 12 točk.

Slabi dve minuti pred koncem tretje četrtine je Olimpija po tretjem zaporednem poskusu v enem napadu znižala zaostanek. Bertans je po zgrešenem metu Sasuja Salina še uspešno zaključil polaganje in gostje so znižali na 49:56. Toda sledil je nov mrk Ljubljančanov v napadu, ki so do konca dosegli le še dve točki in tekmeci so imeli pred zadnjimi desetimi minutami 12 točk naskoka. Olimpijini košarkarji pa se niso predali in po nizu napak Cibone je Salin s svojo četrto trojko znižal prednost gostiteljev na vsega točko (67:66).

Deon Thompson je dve minuti in pol pred koncem z zabijanjem izenačil (68:68). Olimpija je v zadnjo minuto prišla s tremi točkami zaostanka, vendar ni izkoristila dveh zaporednih napadov, za povrh pa se je Andrija Žižić 45 sekund pod koncem znašel kot duh sam pod košem gostov in Ciboni po izvrstni podaji Davorja Kusa zagotovil pet točk naskoka (75:70). Dino Murič je nato napravil še osebno napako v napadu, s tem pa je bila tekma odločena.

Danny Green, ki je avgusta v Olimpijo kot velika okrepitev prišel iz NBA ekipe San Antonio, je v 24 minutah, igrišče je zapustil zaradi petih osebnih napak v 35. minuti, zgrešil po štiri mete za dve in tri točke ter ostal brez ene same točke.

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije, je po tekmi dejal: "Preveč napak, naivnosti in preslaba obramba na Barbouru so odločile tekmo v prid Cibone. Dovolili smo jim večjo razliko, a smo se v drugem delu uspešno vrnili v igro, potem pa nismo imeli dovolj razpoloženih igralcev za dokončen preobrat. Green je igral katastrofalno v napadu in v obrambi ter ni upravičil velikega zaupanja, ki mu ga namenjam."

Naslednji tekmi bo Olimpija igrala doma; v četrtek bo v 7. krogu evrolige v skupini D v Ljubljani ob 19. uri igrala z ekipo Montepaschi Sieno, italijanskim prvakom, v soboto pa bo ob 18. gostila Široki Brijeg.