Košarkarji Heliosa so zabeležili drugo zmago v ligi ABA. V slovenskem derbiju z dna razpredelnice so zanesljivo premagali Zlatorog iz Laškega in tako praktično vknjižili dva para točk, saj je tekma štela tudi za državno prvenstvo, ligo Telemach.

Zlatorog, ki je v prejšnjem krogu pripravil prvovrstno presenečenje z zmago nad Partizanom, je bil v dvorani Komunalnega centra v Domžalah brez možnosti za zmago, saj trener Rado Trifunović, ki je lani kruh služil prav v Heliosu, ni mogel računati na svojega najboljšega igralca Vladimirja Panića, ki si je na zadnji tekmi lige Telemach poškodoval gleženj.

Domžalčani tako niso imeli težkega dela v sila pomembnem srečanju za obstanek v jadranski druščini. Od samega štarta so narekovali oster ritem igre, ki mu gostje niso uspeli slediti. Tako je bilo v peti minuti tekme že 17:9, v 15. 35:22 in sredi tretje četrtine 58:38.

Medtem ko je imel domači strateg Zmago Sagadin vrsto razpoloženih igralcev - Drago Pašalić 21 točk, Darnley Gay (15), Dražen Bubnič (15), Klemen Prepelič (13), sta pri Zlatorogu mejo desetih točk komaj prestopila Alen Omić (13) in Grega Mali (11).

Laščani bodo tekmo 10. kroga lige ABA igrali v petek, 2. decembra, doma proti Hemofarmu, Helios pa bo znova gostitelj, in sicer prihodnjo soboto Radničkemu iz Kragujevca.