V ligi bo nastopalo 23 nočnih klubov, naslednji teden pa bodo na mesto trenerja ekipe New York imenovali enega izmed nekdanjih zvezdnikov lige NBA, ob tem pa bodo predstavili še uniforme. Omenjena ekipa bo prvo tekmo igrala proti klubu iz Minneapolisa, nato pa proti Miamiju. V primeru, da bo liga NBA v celoti odpovedana, bo pobudnik lige januarja sporočil dodaten razpored oziroma nadaljevanje sezone.

Kakšna bo postava ekipe iz New Yorka, si oglejte v videu:

Igralcem in lastnikom moštev lige NBA se še vedno ni uspelo dogovoriti o delitvi 4,3 milijarde dolarjev vredne letne košarkarske finančne pogače. Vodstvo lige je igralcem ponudilo delitev letnega dobička na pol, česar pa košarkarji niso sprejeli. Vodstvo lige je zaradi tega odpovedalo že 324 tekem oziroma več kot četrtino rednega dela.

Potem ko so igralci zavrnili zadnjo ponudbo vodstva, je v nevarnosti celotna sezona. Če bi sprejeli dogovor, bi se spor, zaradi katerega vse aktivnosti v ligi NBA mirujejo, končal, liga pa bi se začela 15. decembra. Vendar je takšen scenarij vse manj verjeten, kajti igralci so v Minneapolisu vložili prve tožbe proti vodstvu lige NBA. Igralci vodstvu očitajo ustvarjanje monopola ter onemogočanje delovanja prostega trga.