Novomeški košarkarji so dosegli prvo zmago v evropskem pokalu, po domačem porazu proti litovskemu Lietuvos Rytasu so v gosteh zanesljivo premagali francoski Le Mans. V drugi tekmi so košarkarji Lietuvosa Rytasa na domačem igrišču ugnali ukrajinski Azovmaš s 83:55.

Izbranci novomeškega trenerja Nenada Trajkovića so imeli povsem v oblasti gostitelje iz Le Mansa. Zelo suvereno predstavo so prikazali že v prvi četrtini. V sedmi minuti so vodili z 18:14, nato pa naredili delni izid 8:0 in četrtino končali z vodstvom 24:14. V nadaljevanju je trenutno četrtouvrščena ekipa francoskega prvenstva vzpostavila ravnotežje, a nikakor ni našla pravega zdravila za Jimmyja Baxterja in Allana Raya. Prvi je v prvem polčasu dosegel kar 17, drugi pa deset točk.

Slovenski prvaki so drugo polovico tekme začeli naravnost sanjsko. Blestel je Ray, ki je zadeval z vseh položajev in si lasti največ zaslug za visoko vodstvo s 53:35, ob tem pa je skupaj s svojimi soigralci odlično igral v obrambi, gostitelji so tako prve točke vpisali šele po dobrih štirih minutah in pol. Gostitelji so po tako visokem zaostanku izobesili belo zastavo, Novomeščani so bili danes vsaj za razred boljši tekmec, ki jih je nadigral v vseh elementih igre.

Najbolj učinkovit igralec novomeške ekipe je bil Ray, ki je dosegel 23 točk, od tega pa je zadel tudi šest od osmih metov za tri točke. Baxter je dodal 17 točk, pri gostiteljih pa je William Coleman dosegel 11 točk.

Krka bo v naslednjem krogu gostovala pri ukrajinskemu Azovmašu, tekma pa bo v torek, 29. novembra.