Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli prvi poraz v ligi ABA. V derbiju do tega kroga neporaženih zasedb so morali v dvorani Nokia v Tel Avivu priznati premoč evropskemu podprvaku Maccabiju.

Ljubljančani so pokazali povsem drug obraz kot sredi tedna na evroligaškem gostovanju v Kazanu, kjer so izgubili s tridesetimi točkami, saj so bili v igri za zmago vse do zadnjih sekund. Tragični junak je postal Aleksandar Ćapin, ki je v zadnji minuti zgrešil en prosti met, 25 sekund pred zaključkom, ko bi lahko Union Olimpija izenačila ali s trojko celo povedla, pa je osnovnošolsko izgubil žogo.

Čeprav je favorizirani Maccabi, ki je v tej sezoni v evroligi in ligi ABA izgubil le eno tekmo (v 1. krogu evrolige 20. oktobra, od tedaj pa nanizal osem zmag), malce pred zadnjo četrtino vodil že s 54:43, se Union Olimpija ni predala. Tri minute pred koncem so varovanci Saša Filipovskega povedli z 59:57, minuto kasneje je bilo še 61:61, ključno trojko pa je minuto pred zaključkom zadel David Bluthenthal za 64:61. Končni izid tekme je s trojko v zadnji sekundi postavil Ćapin.

Union Olimpijo v prihodnjem tednu čakata še dve zahtevni preizkušnji; v četrtek gostovanje pri Regal Barceloni, v nedeljo pa nastop proti Ciboni v Zagrebu.