Senzacija v dvorani Tri lilije. Zlatorog je povsem zasluženo premagal petkratnega zmagovalca lige ABA in branilca naslova beograjski Partizan. Junak srečanja je bil mladi organizator igre Laškega Daniel Vujasinović, ki je s statističnim indeksom 38 tudi prvi kandidat za naziv najkoristnejšega igralca kroga. Slovenski reprezentant je dosegel 20 točk ob metu 4:5 za dve točki, 1:1 izza polkroga in 9:10 s kazenske črte. Ob tem je zbral še šest podaj, pet ukradenih žog in štiri skoke.

Laščani, ki so sredi tedna izgubili tekmo državnega prvenstva proti Mariboru, so srečanje odigrali povsem neobremenjeno, saj je bil Partizan nesporni favorit za dve točki. Toda že kmalu se je videlo, da gostje, ki so pred manj kot 48 urami odigrali in dobili evroligaško preizkušnjo v Milanu, niso povsem pri stvari. Njihov podcenjevalni odnos je Zlatorog izkoristil in se na začetku druge četrtine prvič nekoliko resneje oddaljil na semaforju (27:18). Od tu dalje je Partizan le še enkrat prišel v vodstvo, na začetku drugega polčasa, zmaga pa je za domače postala realnost sredi zadnjega dela igre, ko se je razlika povzpela preko desetih točk (58:46).

In to navkljub dejstvu, da je trener Zlatoroga Rade Trifunović pet oziroma tri minute pred koncem zaradi petih osebnih napak ostal brez obeh visokih igralcev, Alena Omića in Darka Čohadarevića, ki sta v obrambi skrbela za najnevarnejšega centra lige Nikolo Pekovića. Tega je njegov trener podobno kot glavnega organizatorje igre Acieja Lawa predolgo držal na klopi, saj sama v zadnjih minutah nista mogla preprečiti največjega presenečenja v novi sezoni lige ABA.

Zlatorog bo v naslednjem krogu prihodnjo soboto gostoval v dvorano Komunalnega centra v Domžalah.