Po pisanju revije Forbes, ki je opravila raziskavo za novo sezono, bodo nekateri zvezdniki lige NBA v letu 2012, če bodo igrali ali ne, zaslužili velike vsote denarja s snemanjem reklam in drugimi dejavnostmi zunaj košarkarskih dvoran. Največji zaslužkar med njimi bo zvezdnik Miamija LeBron James, ki bo z marketinškimi akcijami zaslužil 33 milijonov dolarjev, kar je enkrat več kot njegova siceršnja leta plača.

Zvezdnik moštva Los Anegels Lakers Kobe Bryant naj bi to sezono zaslužil rekordnih 25,2 milijona dolarjev, vendar bo po raziskavi revije Forbes, če bo zadel kakšen koš ali pa ne, zaslužil še tri milijone več. Res je, da vse več košarkarjev išče delo drugod po svetu, tudi na stari celini, in ne čaka brezdelno, kdaj bo prišlo do dogovora med sindikatom košarkarjev in lastniki klubov NBA.

Sezona NBA bi se morala začeti 2. novembra, vendar do konca t.i. lockouta še ni prišlo, saj sprti strani za zdaj še nista dosegli dogovora. Vodstvo lige je odpovedalo že 324 tekem oziroma več kor četrtino rednega dela. Potem ko so igralci soglasno zavrnili zadnjo ponudbo vodstva, je ogrožena celotna sezona