Pred dnevi smo poročali, da je velika možnost, da bosta v primeru odpovedane sezone za Barcelono pogodbi podpisala brata Gasol. Danes pa TV Espana poroča, da so tudi pri kraljevem Realu vrgli trnek prek Atlantika.

Da bi v primeru prihoda bratov Gasol lahko obdržali stik z Barcelono, so se v Madridu podali v lov za okrepitvami na centrski poziciji, kjer sicer igra slovenski reprezentant Mirza Begić.

Klub iz španske prestolnice si je zaželel nikogar drugega kot Dwighta Howarda, najboljšega obrambnega igralca zadnjih let, ki je hkrati tudi zelo nevaren v napadu. Največjo težavo pri prestopu pa bi lahko predstavljal visok znesek zavarovanja igralca, ki bi ga morali plačati Madridčani.

Če prestop Howarda ne bi uspel, imajo v Realu tudi rezervno rešitev, ki sliši na ime LaMarcus Aldridge. Centra Portlanda, ki je v lanski sezoni dosegal 21,8 točke in 8,8 skoka na tekmo, bi bilo verjetno precej lažje pripeljati, pri tem pa bi jim lahko pomagal tudi španski reprezentant Rudy Fernandez, ki bo do kraja lockouta igral za Real, zadnja tri leta pa je z Aldridgom delil slačilnico v Portlandu.