Pri prvi - prekršku Maria Kasuna nad Darkom Čohadarevićem - se je Damir Mulaomerovič dokopal do neoviranega meta za tri točke in točno minuto pred koncem zadel za vodstvo Zagreba 86:83, v zadnjem napadu (na semaforju je ostalo pet sekund) pa sodniki niso dosodili osebne napake pri prenosu žoge na nasprotno polovico, tako da Laščani niso prišli do meta na koš.

Vse do zadnjih minut so bili igralci Zlatoroga gospodarji parketa dvorane Tri lilije, gostje iz Zagreba, ki enako kot Union Olimpija nastopajo v evroligi, pa so jim sledili na varni razdalji. Zlatorog si je že v startu tekme priigrali deset točk naskoka (17:7), v 35. minuti pa je še vedno vodili 79:72. Zagreb je v slabih dveh minutah obrnil potek tekme (79:81), do šele tretje zmage v ligi ABA pa se ni prebil ob zgolj lastni zaslugi.

Vladimir Panić je dosegel 29 točk ob metu 8:9 za dve točki, 2:3 izza črte 6,75 in 7:8 s kazenske črte. Podelil je še šest podaj, nad njim je tekmec storil devet osebnih napak, s statističnim indeksom 43 pa je glavni kandidat na naziv najkoristnejšega igralca kroga. Za primerjavo, najvišji indeks v dosedanjih šestih krogih lige ABA je imel košarkar Uniona Olimpije Damir Markota (36).

Zlatorog bo v naslednjem krogu gostil še enega evroligaša, in sicer naslednjo soboto beograjski Partizan.

Košarkarji Elektre so v 5. krogu lige Telemach premagali Šentjur s 65:64 (24:24, 36:41, 52:48)

Košarkarji Elektre so zasluženi zmagovalci derbija petega kroga lige Telemach. V Šentjurju so premagali domačo zasedbo in se z izkupičkom 4-1 utrdili na tretjem mestu razpredelnice.

Medtem ko je Elektra vstopila v srečanje po tesnemu porazu pred desetimi dnevi doma proti Heliosu, so Šentjurčani imeli lepi popotnici v obliki zmag proti Geoplinu Slovanu in Messerju v gosteh.

V prvem polčasu so bili gostitelji v prednosti predvsem po zaslugi Igorja Marića, ki je bil s šestnajstimi točkami nerešljiva uganka za varovance Gašperja Potočnika, ko pa so ti v nadaljevanju ustavili glavno gonilno silo Šentjurja v napadu, je prišlo do preobrata. Šoštanjčani so že na začetku drugega polčasa povedli s 47:42, tretjo četrtino dobili 16:7, razliko v 37. minuti povišali na 62:53 in jo navkljub obupnim poskusom Šentjurja ohranili do konca. V zadnji minuti so se domači sicer približali na 62:64, vendar do prave priložnosti za zmago niso prišli.

V šestem krogu (19. 11.) bo Elektra gostila zasedbo Parkljev, Šentjur pa bo gostoval na Polzeli.