Union Olimpija : Galatasaray 70:79(23:27, 37:44, 56:57)

Košarkarje Uniona Olimpije je, za razliko od srečanja minuli teden proti poljskemu Prokomu, tokrat prišlo podpreti nekoliko več navijačev, kar gre bržkone pripisati nekoliko boljšim igram slovenskih podprvakov in atraktivnejšemu tekmecu. Slednji je tekmo začel odločneje kot domača ekipa in z delnim izidom 9-0 v začetnih minutah prišel do lepe prednosti. Začetno strelsko sušo Olimpije sta uspela prekiniti Američana Deon Thompson in Danny Green, kar pa ni prebudilo njunih soigralcev, zaradi česar je mogel Sašo Filipovski pri zaostanku 14:4 vzeti minuto odmora. Po navodilih domačega stratega so Ljubljančani zaigrali bolj sproščeno in po prvih desetih minutah za Turki zaostajali le za štiri točke.

Drugih deset minut tekme so Ljubljančani začeli po vzoru prve četrtine, saj koša niso dosegli kar pet minut, Turki pa so z delnim izidom 7-0 pobegnili na enajst točk prednosti (34:23). Sledil je time-out na zahtevo Olimpijinega trenerja, po kateri so košarkarji v belih dresih preko Thompsona le dosegli prvi koš v četrtini. 23-letnik je zadel tudi v naslednjem napadu, po prodoru mladega Blažiča pa je Olimpija ponovno prišla do nekoliko manjšega zaostanka. Domači košarkarji so proti koncu začeli igrati vse bolje, a so Turki pred nadaljevanjem uspeli zadržati prednost sedmih točk.

S šestimi zaporednimi koši so se zmaji v uvodnih minutah tretje četrtine Galatasarayju približali le na točko, a sledil je odgovor varovancev Oktavija Mahmutija, ki so ponovno pobegnili na devet točk prednosti (43:52). Na srečo Ljubljančanov to ni zmedlo. Z dobro igro tako v obrambi kot v napadu so se  Turkom ponovno povsem približali in le nekaj sekund pred koncem imeli celo priložnost, da prvič na tekmi preidejo v vodstvo, a Blažič z metom iz obrata ni uspel doseči koša.

Po slabem zaključku v prejšnji četrtini, so Turki zadnjih deset minut igre začeli s šestimi zaporednimi točkami. Union Olimpija se je tudi tokrat uspela vrniti, vendar po zaslugi nekaj nespametnih metov danes nerazpoloženega prvega zvezdnika domačega moštva Dannyja Greena, dosegel je le šest točk, nikakor ni uspela preiti v vodstvo. V zadnjih minutah so zmaji povsem zatajili in dovolili košarkarjem Galatasarayja, da so dosegli devet točk v nizu in tako razblinili vse upe o drugi zmagi Olimpije v letošnji evroligaški sezoni.

Najboljši strelec Uniona Olimpije je bil Aleksandar Ćapin s 15 točkami in odličnim metom izza črte 6,75 (5:6), Ratko Varda je zbral 14 točk, a je soigralce pustil na cedilu, saj je četrto osebno napako dobil v 26. minuti, peto pa deset minut kasneje, potem ko je na parketu prebil le nekaj sekund. Damir Markota se je vrnil po poškodbi z devetimi skoki in osmimi točkami, Deon Thompson je zbral enajst točk, Goran Jagodnik pa je po zahtevni operaciji igralce prvič spodbujal s klopi.