Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Pogovor: Danny Green, okrepitev Uniona Olimpije iz najmočnejše košarkarske lige NBA

Danny Green: Olimpija je izpolnila vse moje želje

Ljubljana -  V novo sezono bodo košarkarji Uniona Olimpije krenili z zelo spremenjenim moštvom, v katerem bo tudi igralec iz lige NBA. Danny Green je v lanski sezoni za San Antonio Spurs odigral osem tekem, zdaj pa bo branil barve slovenskega evroligaša, česar se že zelo veseli.

Danny Green je na ljubljanskem gradu poziral ob svojem Olimpijinem dresu. (Foto: Matej Povše)

Kako se počutite v Ljubljani?

Za zdaj je vse v redu. Vreme je super, prav tako ljudje, trener Sašo Filipovski mi pomaga in me spodbuja. Bi rekel, da sem se kar dobro znašel.

Kako pa vam je všeč mesto?

Lepo je. Še vedno se privajam. Dobil sem svoje stanovanje in avto, tako da je zdaj vse lažje. Mesto je majhno, a prijazno. Pohvalil bi tudi soigralce, ki mi izredno pomagajo pri privajanju na novo okolje.

Nam lahko poveste kaj več o svoji poškodbi?

Izpahnil sem si prst, ob tem pa se tudi porezal, zato sem dobil še devet šivov - tri notranje in šest zunanjih. Čez nekaj dni se bodo šivi razgradili, tako da bom čez dober teden že pripravljen za igro.

Z Olimpijo ste podpisali pogodbo s klavzulo, da se lahko vrnete v ligo NBA, ko se konča lockout.

Da, a o ligi NBA ne razmišljam. Trenutno sem z mislimi osredotočen le na Olimpijo. Z novim moštvom želim zmagati čim več tekem, ob tem pa napredovati in postati boljši igralec. S soigralci trdo delamo, da bi bili ob začetku sezone v čim boljši formi.

Kako dobro poznate evropsko košarko?

Prvič se bom srečal z njo. Nekaj tekem sem si ogledal po televiziji, tako da mi bo za malenkost lažje, saj približno vem, kaj lahko pričakujem.

Ste že kdaj razmišljali o igranju v Evropi?

Lani. Imel sem ponudbo iz Italije, a nato je vse skupaj padlo v vodo, tako da sem nato igral v razvojni podružnici lige NBA.

Ste imeli poleg Olimpijine ponudbe še kakšno na mizi?

Pred prihodom v Ljubljano sem imel ponudbo grškega moštva, a ne bi imel možnosti odhoda v ligo NBA. Ko je bila moje želje pripravljena izpolniti Olimpija, nisem niti za trenutek okleval.

Ste poznali Slovenijo, preden ste prejeli ponudbo Olimpije?

Ne. Ko sem dobil ponudbo, sem prvič slišal za Slovenijo. Nato sem odšel na internet in opravil raziskavo.

Vas je o prihodu morda prepričal nekdanji soigralec z univerze Deon Thompson, s katerim bosta znova združila moči pri Olimpiji?

Vedel sem, da se Deon vrača v Evropo, a sem mislil, da bo znova igral v Grčiji. Ko je izvedel, da bom prišel v Olimpijo, me je poklical in dejal: "Hej, slišal sem, da prihajaš." Bil sem zmeden. Nisem vedel, o čem natančno govori. Nato mi je dejal, da naj bi prišel v Slovenijo. No, ko sva ugotovila, da bova igrala v istem moštvu, sem se še laže odločil. Sprva sem bil nervozen, nisem vedel, kaj naj pričakujem, malo sem bil tudi prestrašen, toda ko sem zvedel, da je tu Deon, sem se hitro odločil.

Thompson nam je razkril, da na tekmah radi tudi poplesujete.

Rad se zabavam. Tudi on rad pleše. Košarka je le igra in dan nam je bil privilegij, da se lahko z njo preživljamo. Ko je čas treninga, je treba biti resen in trdo delati, a se hkrati tudi zabavati.

Kakšen igralec je Danny Green?

Takšen, ki naredi vse za svoje moštvo. Kar bo Olimpija potrebovala, to bom delal. Trenutno opravljam rehabilitacijo na poškodovanem prstu in trdo delam, da si povrnem fizično moč. Poleg tega sem kar dober v obrambi. Prvič sem tu, tako da ne vem, kaj naj pričakujem. A prepričan sem, da mi bo trener do potankosti razložil mojo vlogo v moštvu.

Bo igranje v evroligi za vas velika motivacija?

Seveda. Kjer koli igram, sem zelo motiviran. Vedno se je treba dokazovati. Želim napredovati in zmagovati. Že samo to me izredno motivira. Sem izredno tekmovalen človek.

Olimpija je v lanski sezoni evrolige naredila dober rezultat, zato bodo pričakovanja navijačev visoka. Boste lahko ponovili lanske uspehe?

Zakaj pa ne? Pravilno je, da so pričakovanja visoka kljub temu, da je moštvo novo in da se šele dobro spoznavamo. Nič ne moremo zagotoviti, a se bomo trudili po najboljših močeh. Tudi trener je izredno zahteven, zato bomo dobro pripravljeni.

Kaj lahko navijači Olimpije pričakujejo od vas?

Veliko energije in navdušenja. Omenil sem, da se rad zabavam, torej bom tudi kakšno ušpičil. Igral bom trdo na vsaki tekmi in se trudil po najboljših močeh.

Trenirate dvakrat na dan. Ste tega že vajeni iz ZDA?

Sem. Tudi v ZDA se v pripravljalnem obdobju trenira dvakrat na dan. Slišal sem, da se tu na tak način dela vso sezono, kar pa bo nekaj novega zame.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Anketa Arhiv anket