Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Zoran Dragič, košarkar Geoplina Slovana: Miro Alilović kot drugi oče

Ljubljana -  V drugem krogu lige za prvaka v slovenski košarkarski ligi bo danes prav gotovo najbolj napeto v dvorani Tivoli, kjer bo na sporedu mestni obračun med Union Olimpijo in Geoplinom Slovanom. Velik favorit je seveda Olimpija, a gostje s Kodeljevega imajo svoje načrte. Pred obračunom ljubljanskim moštev smo se pogovarjali z najboljšim igralcem Slovana Zoranom Dragičem.

Zoran Dragič (levo) se je s Slovanom že večkrat pomeril proti Unionu Olimpiji. Nekdaj je bil boj tudi z Miho Zupanom, a ta ni več član zmajev. (Foto: Jaka Adamič)

Danes vas v drugem krogu lige za prvaka v slovenskem državnem prvenstvu čaka obračun z Union Olimpijo. Pričakovanja?

V tekmo bomo šli povsem sproščeno. Olimpija je seveda velik favorit. Mi nimamo nič izgubiti, borili se bomo po najboljših močeh in na koncu videli, kaj nam bo to prineslo. Vseeno pa je Olimpija pod manjšim pritiskom, saj morajo vse tekme zmagati.

Kako je z vašo poškodbo?

Poškodba levega gležnja se mi vleče že dalj časa. Poskušal sem igrati na sklepnem turnirju pokala Spar, a sem le obnovil poškodbo. Sedaj sem dovolj časa počival, moral pa bom tudi malo preseči prag bolečine. Proti Olimpiji bi moral biti na parketu kakšnih 5 do 10 minut, da zopet začutim igro.

Kako ste zadovoljni z vašimi igrami v letošnji sezoni?

Zelo sem zadovoljen z letošnjo sezono. Trener Miro Alilović mi močno zaupa in mi namenja zajetno minutažo. Sam mu poskušam zaupanje vrniti z dobrimi igrami na parketu.

Kaj pa z igro Slovana?

Trenutno nekoliko padamo. Toda to je vse posledica številnih poškodb, ki so prizadele moštvo. Bilo bi dobro, da bi čim hitreje zmagali kakšno tekmo, da si zopet povrnemo samozavest. Z igrami v rednem delu lige Telemach pa sem bil zelo zadovoljen.

Omenili ste že trenerja Mira Alilovića, s katerim sodelujete že od mladinskih selekcij. Kakšen odnos imata?

Z Mirom sodelujem že pet let. Zame je kot drugi noče. Gredo mu ogromne zasluge za moje dobre predstave, saj me je veliko naučil ter mi zaupal. Ne bi si mogel želeti sodelovanja z boljšim trenerjem.

Že kaj razmišljate o prihodnosti? Glede na dobre igre vam verjetno ponudb ne manjka.

O prihodnosti še nič ne razmišljam. Trenutno sem osredotočen le na Slovan in preostale tekme v letošnji sezoni, ki jih želim odigrati po najboljših močeh. V Slovanu pa prihodnjo sezono po vsej verjetnosti ne bom več nastopal.

Vaš brat Goran v ligi NBA igra odlično. Ali spremljate njegove tekme po televiziji? Se kaj slišita po telefonu?

Glede na to, da ima v ligi NBA izredno naporen ritem tekem in treningov, se prav pogosto ne slišiva. Ko pa se, mi veliko svetuje in pomaga pri razvoju. Seveda pa ne zamudim nobenega prenosa, ko igra Phoenix.

Slovenski selektor Memi Bečirovič vas je uvrstil na širši seznam kandidatov za svetovno prvenstvo v Turčiji. Verjetno vam to veliko pomeni?

To, da sem na seznamu z imeni, ki igrajo v evroligi in ligi NBA, mi zares pomeni ogromno. Če bom potem tudi na ožjem seznamu, bom dal seveda vse od sebe, če pa ne, pa tudi ne bom razočaran. Upam, da bom nekoč izpolnil sanje in v reprezentanci zaigral skupaj z bratom Goranom.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Anketa Arhiv anket