Po dveh zaporednih porazih (Red Bull Salzburg v gosteh in Dornbirn doma) so hokejisti Telemacha Olimpije spet na zmagoviti poti. Na vedno neugodnem gostovanju na Dunaju so bili dve tretjini v podrejenem položaju (razmerje v strelih 29:12), v zadnjem delu pa so zaigrali fantastično (13:4 v strelih), domače povsem nadigrali, dosegli dva gola in se veselili nove zmage, ki jim pomeni veliko zadoščenje po petkovi sodniški "kraji" v obračunu z Dornbirnom.

Varovance Bojana Zajca je petkov poraz močno bolel, a so ga morali hitro pozabiti, saj jih je čakal obračun s po mnenju mnogih trenutno najboljšo ekipo v ligi. Čeprav brez štirih igralcev, manjkali so Scott Freeman, Žiga Grahut, Damjan Dervarič in Miha Pesjak, so že v tretji minuti napovedali, da bodo poizkušali presenetiti domače, Jaka Ankerst je imel stoodstotno priložnost, toda ko so po strelu z "backhandom" plošček že vsi videli v mreži, je ta zletel čez gol. Zatem so imeli domači igralci dvakrat igralca več na ledu, vratar Jerry Kuhn je imel veliko dela, a ga je uspešno opravil, v 15. pa ga je po strelu Tonyja Romana rešila prečka.

Tudi v drugem delu so Ljubljančani hitro ostali brez igralca, izključen je bil Kevin De Vergilio, a so imeli celo priložnost za gol, toda Aleš Mušič ni znal kaznovati neodločnosti vratarja Fabiana Weinhandla, zgrešil je prazen gol. Za zgrešeno priložnost so bili hitro kaznovani, protinapad je v vodstvo domače ekipe spremenil Joshua Soares. V 26. minuti je Mušič iz ugodnega položaja streljal mimo gola, natančnejši je bil v 37. minuti Anže Ropret, ki je izkoristil odlično podajo De Vergilia in ob desni vratnici poslal plošček v mrežo. Toda veselje Slovencev je bilo kratko. Le 50 sekund zatem je sodnik dvignil roko, Matej Hočevar bi moral na kazensko klop, igro 6:5 pa so domači izkoristili.

V nadaljevanju pa je na led prišla povsem prerojena Olimpija. Agresivnost in disciplina pa sta se obrestovali z dvema zadetkoma, prvega je ob številčni premoči dosegel Patrick Coulombe, drugega pa po podaji Jana Muršaka tokrat odlični De Vergilio. Dobro minuto pred koncem so Dunajčani poizkušali še z igro brez vratarja, bili nevarni, a se je Kuhn dvakrat izkazal. Olimpija je tako prišla do pomembne zmage, ki je velika spodbuda pred torkovim domačim obračunom z Innsbruckom.