Na tivolskem ledu naj bi bili tudi Avstrijci Thomas Vanek, Andreas Nödl in Michael Grabner, čeprav je nastop slednjega negotov. Po zadnjih podatkih avstrijskih medijev namreč njegova pogodba z Beljakom poteče že konec oktobra in če ne bo sklenil nove, bržčas ne bo nastopil za reprezentanco.

Anže Kopitar je z moštvom Los Angeles Kings v zadnji sezoni osvojil Stanleyev pokal, za Slovenijo pa bo ponovno zaigral prvič po letu 2008. Jan Muršak je na ledene ploskve onkraj Atlatnika prvič stopil v sezoni 2006/07, ko je igral za Grand Rapids Griffins, moštvu iz lige AHL. V NHL je debitiral leta 2010 v moštvo Detroit Red Wings, zaradi lockouta v ligi NHL pa trenutno nastopa za Telemach Olimpijo.

Slovenija se bo najprej v četrtek, 8. novembra, pomerila z Italijo, dan pozneje s Francijo, v soboto, 10. novembra, pa še z Avstrijo. Tri od štirih udeleženk turnirja so članice elitne skupne svetovnega hokeja in bodo nastopile na svetovnem prvenstvu 2013 na Finskem in Švedskem (Slovenija, Avstrija, Francija), Italija pa je letos izpadla iz te konkurence in bo naslednje leto nastopala v drugoligaški skupini.

Selektor Matjaž Kopitar je zdaj objavil seznam igralcev. Slovenski hokejisti se bodo zbrali 5. novembra, v Ljubljano pa se bodo preselili 7. novembra.

Na Kopitarjevem seznamu so:

- vratarji: Robert Kristan (Medveščak), Andrej Hočevar (Sokli Kijev), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg);
- branilci: Aleš Kranjc (Kolner Haie), Mitja Robar (Krefeld Penguine), Blaž Gregorc (Odensee Bulldogs), Klemen Pretnar (Vilacher), Žiga Pavlin (Troja Lungby), Andrej Tavželj (Rouen), Sabahudin Kovačević (Poprad), Igor Cvetek (Telemach Olimpija);
- napadalci: Anže Kopitar, Gašper Kopitar (oba Mora), Jan Muršak (Telemach Olimpija), Jan Urbas (Vaxjo Lakers), Rok Pajič (Pontebba), Žiga Jeglič (Sodertalje), Rok Tičar (Kolner Haie), Robert Sabolič (Poprad), Erik Pance, Anže Ropret, Žiga Pance (vsi Telemach Olimpija), Marcel Rodman (Bietigheim Steelers).