Dve tretjini tekme v Salzburgu je kazalo, da bo Bojan Zajc s svojimi fanti nadaljeval svojo zmagovito serijo. Ljubljančani so namreč po 40 minutah z dvema goloma Jana Muršaka in enim novinca Kevina De Vergilia vodili s 3:1, toda prednosti niso zadržali. Bržkone so bile usodne izključitve na začetku zadnje tretjine, z dvema goloma ob številčni premoči so Salzburžani izenačili, kar je goste vrglo s tira in so ob izenačenem stanju na ledu prejeli še tri, kar je pomenilo, da so zabeležili že 13. zaporedni poraz v Salzburgu in sedmega v tej sezoni.

Že sama pot Olimpijinih igralcev na tekmo je napovedovala, da nedelja ne bo srečen dan. Ljubljančanom se je pokvaril avtobus, zato so na tekmo zamudili, tako da se je tekma začela z 20 minutno zamudo. Tudi dvoboj so bolje začeli domači, a je vratar Jerry Kuhn držal svojo mrežo nedotaknjeno do 14. minute. Najbogatejše moštvo lige pred tem ni izkoristilo 45 minut igre z dvema igralcema več, a ko je bilo številčno stanje izenačeno (4:4) je za veselje na tribunah vendarle poskrbel Dominique Heinrich. Podobno se je zgodilo tudi na drugi strani. Olimpija je imela 67 sekund dva igralca več na ledu, Muršak pa je odbit plošček spravil za hrbet domačega vratarja Luke Gračnerja ravno v času, ko se je na led vračal drugi izključeni igralec.

V drugi tretjini je bilo na ledu le eno moštvo. Slovenci so tudi po zaslugi "umazane" igre domačih in številnih izključitev (Viktor Lennartsson je ob ogradi poškodoval Žigo Grahuta) prevladovali na igrišču (razmerje strelov 21:6), a številnih priložnosti niso znali izkoristiti, med drugim so se ob igri 5:3 spet preveč zapletali. A ko je bil Salzburg popoln, se je vendarle odprlo, dosegli so dva gola, drugi gol Muršaka je bil prava mojstrovina.

Ob koncu je izključitev Damjana Dervariča omogočila Avstrijcem, da so drugo tretjino začeli z igralcem več, prve napade so Zajčevi varovanci odbili, ko pa je bil izključen Matevž Erman in ko je moral Dervarič še enkrat na klop, se je začela njihova kalvarija, ki se je končala s kar šestimi prejetimi goli, od tega petimi v zadnji tretjini.