"Ni bilo nobenega napredka. Danes ni bilo vzpodbudno, to je sigurno," je dejal izvršni komisar lige Bill Daly. Obe strani nista spregovorili o možnosti novih pogovorov. "Predstavljam si, da bomo v stikih čez nekaj časa. Če bo smiselno, se bomo sestali," je še sporočil Daly in dodal: "Sporočili bomo primerno odločitev v primernem času. Še vedno smo osredotočeni na to, kaj lahko storimo, da zmanjšamo škodo."

Delo v NHL se je po izteku prejšnje pogodbe ustavilo 16. septembra, od takrat pa vse v povezavi z NHL stoji na mestu, saj so lastniki igralcem v tako imenovanem "lockoutu" preprečili dostop do igrišč, dokler ne bo dosežen dogovor. Jedro spora med stranema je seveda delitev dobička - NHL pričakuje in zahteva znižanje deleža igralcev pri deljenju finančne pogače v ligi, hokejisti pa ne pristajajo na znižanje plač.

Lastniki moštev prek vodstva lige morajo z združenjem igralcev po izteku stare skleniti novo kolektivno pogodbo, s katero bodo določili, kolikšen odstotek vseh bruto letnih prihodkov, povezanih z ligo, je namenjen za plače športnikov. Pri prihodkih so všteti vstopnine, koncesije, medijske pravice, pokroviteljska sredstva, prodaja dresov in preostalih izdelkov.

Igralci so prenehanje vseh dejavnosti v ligi NHL izkoristili za skok tostran Atlantika. Potem ko je ljubljanski hokejski klub Telemach Olimpija v času "lockouta" v ligi NHL v ligo Ebel z Janom Muršakom pripeljal prvo okrepitev iz najmočnejše lige na svetu, so zgledu kluba iz Tivolija sledili še nekateri tekmeci. Thomas Vanek je tako sklenil začasno pogodbo z Gradcem, pri Dunaju potrdili sodelovanje s Coreyjem Potterjem. Slovenski hokejski as v dresu Los Angeles King Anže Kopitar pa igra za švedskega drugoligaša Moro.