"Največji razlog za mojo odločitev je, da bom lahko igral z bratom Gašperjem. Med nama je toliko razlike v letih, da nikoli nisva imela priložnosti igrati v isti ekipi in glede na to, da je to morda ena in edina priložnost, se za kaj takšnega ni bilo težko odločiti. Tudi sam pa bi zelo rad pomagal Gašperju, saj je to njegova prva sezona med člani. Vem, da se bo sam dobro znašel, a če lahko še sam kaj pripomorem k temu, se ne bom nič branil," je po sklenjenem dogovoru s švedsko ekipo dejal Anže Kopitar.

Mora je vložila veliko truda, da je priskrbela oziroma plačala drago zavarovanje, slovenskega zvezdnika pa bo imela na razpolago vse do začetka severnoameriške lige. Predvidoma bo slovenski as prvo tekmo za švedski klub odigral v soboto, ko mu v goste prihaja Djurgardens IF.

Kopitar se je že pogovarjal tako s trenerjem kot športnim direktorjem, največ pa mu je o klubu seveda povedal brat. "Tudi jaz bom od njega potreboval pomoč, da se navadim na njihov sistem. V prvi vrsti pa se moram spet navaditi na sistem švedskega življenja," meni zvezdnik, ki je na Švedskem zaigral za začetku svoje tekmovalne poti.