Čeprav so Dunajčani odločno začeli tekmo in si takoj priigrali dve lepi priložnosti, pa so domači izkoristili prvo prednost igralca več na ledu, natančneje Žiga Pance, ki je neoviran poslal plošček za hrbet Fabiana Weinhandla. Zeleno-beli so tudi po zadetku nadaljevali v visokem ritmu, bili boljši kot gosti iz Avstrije, a kljub nekaj obetavnim napadom jim tudi ob novi številčni prednosti ni uspelo znova razveseliti spodobno polne tivolske dvorane. V 13. minuti so gosti izenačili, sicer solidni ljubljanski vratar Jerry Kuhn je klonil kar po strelu Jonathana Ferlanda s sredine igrišča. Po izenačenju so popoln nadzor nad dogajanjem prevzeli Dunajčani in v 18. minuti povedli z 2:1 po lepi akciji z igralcem več na ledu, ki jo je uspešno zaključil Andre Lakos. Ta je že pred tem nevarno ogrozil ljubljanska vrata.

V drugi tretjini so bili Dunajčani, ki so sicer imeli precej izključitev (Ljubljančani tudi niso prav veliko zaostajali za njimi v tem pogledu), blizu povišanja vodstva, ko se je povsem sam po dolgi podaji pred Kuhnom znašel Francois Fortier, vendar se je ljubljanski vratar izkazal. V 31. minuti pa je moral znova po plošček v mrežo, ko je bil pred vrati Benoit Gratton, ki ga je plošček zadel v drsalko in presenetil Kuhna. Olimpija v tem delu igre ni imela pravih priložnosti, izjema so bila le obdobja med igro z igralcem več, v katerih so prišli do nekaj nevarnih zaključnih strelov, vendar se Weinhandl ni pustil premagati.

Zadnja tretjina v uvodnih minutah ni postregla z razburljivimi dogodki, zato pa je imel Žiga Pance v 47. minuti lepo priložnost ob igralcu manj, ko je prišel z leve strani pred dunajska vrata, vendar plošček poslal visoko mimo vrat. Olimpija je bila v tem delu bolj ali manj povsem enakovreden tekmec gostom z Dunaja, a v napadu povsem anemična, tako da vodstva avstrijske ekipe praktično niti enkrat ni resno ogrozila. Domači strateg Heikki Mälkiä je dobri dve minuti pred koncem tekme iz vrat potegnil Kuhna, vendar Dunajčani niti z ljubljansko šesterico niso imeli posebnih težav. Za nameček so v 59. minuti potrdili zmago z zadetkom Grattona v prazno mrežo.