Blejska poletna liga bo tokrat potekala med 16. in 19. avgustom. Prireditelji so tako kot doslej na turnir povabili oba najboljša domača kluba, Acroni Jesenice in Telemach Olimpijo, ki se bosta pomerila v petek. Obračunov večnih slovenskih tekmecev bo v prihajajoči sezoni manj kot doslej, saj Jeseničani ne bodo igrali v razširjenem avstrijskim prvenstvu, ligi Ebel. Za mednarodno konkurenco na Bledu pa bodo poskrbeli štirje tuji klubi. Letos bosta gosta iz soseščine beljaški VSV in zagrebški Medveščak, člana lige Ebel, iz ZDA prihaja selekcija North America United, prvič pa bo na Bledu nastopil norveški prvak Stavanger Oilers.

V predtekmovanju bodo ekipe razdeljene v dve skupini s po tremi člani, v eni bodo Stavanger, VSV in Medveščak, v drugi pa Telemach Olimpija, Acroni Jesenice in selekcija ZDA. Najboljša iz vsake se bosta v nedeljo pomerila za prvo mesto, druga iz skupin za končno tretje, tretjeuvrščena pa se bosta borila za peto mesto.

Lani se je na blejskem uvodu v sezono, ko je sicer nastopila samo četverica klubov, najbolje izšlo Jeseničanom, ki so zmagali po uspehu v zadnjem krogu proti Beljačanom. Ljubljančani so bili tretji, dobili pa so derbi, ko so slavili po kazenskih strelih s 4:3.

Spored poletne lige Rusi Hiti 2012:

- četrtek, 16. avgusta:
16.00 Stavanger Oilers - Medveščak
19.30 Acroni Jesenice - selekcija ZDA

- petek, 17. avgusta:
16.00 Stavager Oilers - VSV Beljak
19.30 Acroni Jesenice - Telemach Olimpija

- sobota, 18. avgusta:
16.00 Telemach Olimpija - selekcija ZDA
19.30 Medveščak - VSV Beljak

- nedelja: 19. avgusta:
13.00 tekma za 5. mesto
16.00 tekma za 3. mesto
19.30 finale