Če 40-letni vratar iz Montreala ne bi sklenil podaljšanja, bi bil pred naslednjo sezono prost igralec. A vragi so pohiteli in svojemu zvezdniku ponudili še dve leti sodelovanja, ameriški mediji poročajo, da je vredno devet milijonov dolarjev. Vragi bodo ohranili vratarsko zasedbo iz zadnje sezone, saj je za dve leti podaljšal tudi drugi vratar Johan Hedberg.

"S klubom smo bili ves čas v stikih. Odnosi so bili vedno zelo dobri, imel sem sicer tudi nekaj ponudb drugih klubov, a je na koncu pretehtala ponudba mojega New Jerseyja," je dejal Brodeur in ni izključil niti morebitnega nadaljevanja igranja še po končani novi pogodbi: "Dve leti se mi zdita ravno pravšnji. Toda če se bom takrat dobro počutil, zakaj ne bi še ostal." V 19 letih v NHL je Brodeur, ki je celotno kariero preživel v ekipi iz Newarka, trikrat osvojil naslov prvaka, v sezoni 2011/12 pa je na zadnji stopnički klonil proti Los Angelesu.

Naš zvezdnik Anže Kopitar bo imel tako priložnost, da tudi v prihodnji sezoni legendarnemu vratarju zabije kakšen odločilni zadetek, kot je to denimo storil v podaljšku prve finalne tekme.

Quick bo še deset let kralj, Price ostaja v Montrealu, Hudler prihaja v Calgary, 

V začetku julija se je razživel severnoameriški hokejski trg, saj so od 1. julija hokejisti, ki se jim je iztekla pogodba v ligi NHL in se niso dogovorili s svojimi klubi za podaljšanje, prosti. Nekatere ekipe so že sklenile bogate pogodbe, Calgary je Jirija Hudlerja privabil s 16 milijoni dolarjev, Carey Price pa za 39 ostaja v Montrealu.

Hudler je doslej igral za Detroit in v zadnji sezoni dosegel 50 točk, od tega 25 zadetkov. Po novem bo dres Calgaryja nosil štiri sezone, v vsaki pa zaslužil po štiri milijone dolarjev.

Montreal Canadiens pa so si še za šest sezon zagotovili vratarske usluge Careyja Prica. Njihov vratar je sklenil novo šestletno pogodbo, vredno 39 milijonov dolarjev. Price je v prejšnji sezoni igral na 65 tekmah, v ekipi pa je že od leta 2007. Price je po Brodeurju že peti vratar, ki je sklenil nove pogodbe z dosedanjimi delodajalci: v Vancouvru je ostal Cory Schneider, v Bostonu Tuukka Rask, pa tudi junak zmage Los Angelesa Jonathan Quick ne bo zamenjal sredine, saj je pred dnevi sklenil kar desetletno pogodbo, čeprav bi se mu stara iztekla šele naslednjo sezono.

Doslej največjo pogodbo pred novo sezono NHL pa sta nedavno sklenila Carolina Hurricanes in Jordan Staal. Dosedanji član Pittsburgha se bo za deset let preselil h Carolini, kjer že igra njegov starejši brat Eric. Mlajši Staal bo za deset let zvestobe novemu klubu bogatejši za 60 milijonov dolarjev.