Kar je bilo moč v hokejskih krogih v zadnjem času že kar nekajkrat slišati, se je danes ob 12. uri tudi uresničilo. Vodstvo kluba je predstavilo novega glavnega pokrovitelja, to pa bo podjetje Telemach, eden vodilnih slovenskih kabelskih ponudnik televizijskih storitev, telefonije in širokopasovnega dostopa do interneta.

Sodelovanje sklenjeno za štiri leta

Današnji podpis pogodbe in predstavitev načrtov za prihodnjo sezono je vodilnim v klubu iz Tivolija prihranil marsikatero skrb. Kot je priznal direktor Matjaž Sekelj, že vse od septembra lani, ko je dosedanji glavni sponzor Tilia sporočil, da sodelovanja ne bo podaljšal, ni bilo lahko najti novega. A uspešen dogovor s Telemachom, pogodbo so sklenili za naslednje štiri sezone, pomeni, da bodo lahko v Tivoliju nadaljevali začrtano pot.

"Veseli me, da so se odločili za sodelovanje, da bodo z nami štiri leta. Za klub je danes prav poseben dan, čeprav prihaja v deželo kralj Anže Kopitar. Telemach je tisti, ki se je odločil vložiti v hokej. V teh časih to ni majhna odločitev. Lahko bomo še naprej uspešno tekmovali. V ligi Ebel smo že bili v finalu, lani v polfinalu, za finančne razmere v Sloveniji so to izjemni rezultati," je bil ob podpisu novega sodelovanja zadovoljen Sekelj.

O finančni višini pogodbe navzoči niso želeli govoriti, je pa Sekelj namignil, da bo sredstev dovolj za normalno delovanje kluba v slovenskem okolju. Skupaj s prispevki drugih sponzorjev pa naj bi bil proračun kluba približno milijon in pol evrov.

"Skupaj bomo klub spravili na višjo raven"

V imenu Telemacha je pogodbo podpisala direktorica marketinga in prodaje Ditka Maučec. "Telemach prihaja na trg z novimi storitvami. zaokroževanje storitev nas je pripeljalo do tega, da smo se odločili za sodelovanje s hokejskim klubom Olimpija, tudi zato, ker želimo pokazati našim uporabnikom, da smo dinamični in hitri, tako kot je hokej dinamična in hitra igra. Veseli nas, da bomo sodelovali in skupaj klub spravili na še višjo raven," je dejala Maučecova, ki je nato tudi simbolično prelepila ime sponzorja na maskoti kluba, zmajčku Hokiju.

"Imamo visoke cilje in želje. Poleg športnega vidika mora biti urejeno vse drugo, brez sponzorja pa tega ne moremo uresničiti. Mi bomo dali vse od sebe, da bo naše sodelovanje dobro in da bomo igrali dober hokej," je ob podpisu pogodbe dejal predsednik kluba Mitja Mejač.

Kot lani so se odločili za mlade tuje okrepitve, Mušič ostaja neznanka

Sekelj je poudaril, da so se za sestavo ekipo odločili glede na miselnost mladih severnoameriških okrepitev in njihove uspehe v dosedanjih karieri. Tako kot lani so se pri tujcih odločili za mlade igralce, v Evropi še neuveljavljene, vse več pogodb pa je podpisanih tudi z domačimi igralci, ena večjih neznank je za zdaj le Aleš Mušič, ki še ni povedal, ali bo ostal v Ljubljani.

"Marsikateri je imel ponudbo, najbrž finančno ugodnejšo, drugje, pa so se odločili za Ljubljano, ki prinaša dobro izkušnjo in dobro okolje, ki jim lahko omogoči rast v karieri," je še dejal Sekelj. Pri zeleno-belih se že veselijo tudi septembrskega izziva v Pulju, ko bodo del spektakla zagrebškega Medveščaka (ta bo dve tekmi lige Ebel odigral v tamkajšnjem antičnem amfiteatru), zanimiva pa je bila tudi izkušnja na nedavnem hokejskem forumu v Barceloni, kjer so predstavniki ruske lige KHL predstavili svojo vizijo razvoja te lige na vso Evropo in v teh načrtih predvideli tudi mesto za ljubljanski klub.

Kratkoročna prihodnost pa se bo za Ljubljančane pod vodstvom novega trenerja Heikkija Mälkiäja začela konec julija s pripravami na novo sezono, že v začetku avgusta pa jih čakajo prve pripravljalne tekme, ki jih bo do začetka nove sezone lige Ebel osem.