"Izjemna sezona! Imeli smo kar nekaj vzponov in padcev, toda sleherno sekundo smo verjeli v končni uspeh. Lepo je biti šampion! Zdaj je treba uživati v trenutku," je poln ponosa s krono na glavi in častitljivim 15 kilogramov težkim Stanleyjevim pokalom ob sebi razložil sveže okronani kralj Anže Kopitar. Hrušičanu je uspela popolna sezona. Poleg krstnega naslova prvaka v NHL je postal še najbolj učinkovit hokejist v končnici, pa najboljši strelec in podajalec, za nameček je na vrhu tudi v kategoriji +/-. Težko si je predstavljati, da bi Kopitar dosegel še več. Do zadnjega je bil v igri tudi za naziv najkoristnejšega igralca izločilnih bojev, kjer ga je za malenkost prehitel izjemni vratar Jonathan Quick, brez katerega kalifornijska pravljica prav gotovo ne bi uspela.

Anže Kopitar je med slavjem po koncu tekme poziral tudi z družinskimi člani in z njimi delil srečni trenutek. Prav posebej ponosen je bil Matjaž Kopitar, oče in mentor na Anžetovi hokejski poti. "Res sem srečen. Ponosen sem na Anžetovo življenje, ki je sestavljeno iz uspehov. Ponosen sem nanj vse od trenutka, ko se je rodil," je dejal selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar.

Zdaj čaka Los Angeles nekajdnevno slavje. V četrtek bodo hokejisti skupaj z navijači paradirali po mestu in slavili zgodovinski uspeh kluba, nato sledi Anžetov prihod v domovino. Z jeseniške občine sporočajo, da bodo slovenskemu športnemu junaku pripravili veličasten sprejem v rodnem kraju, poleti - predvidoma konec julija ali v začetku avgusta - pa bo na slovenska tla za en dan prispel še Stanleyjev pokal. V čast enemu in edinemu - Anžetu Kopitarju.

Preberite še: Anže s Hrušice, Športni angel z zlatimi krili, Anže bi si zaslužil naziv MVP