Po dveh tesnih dvobojih v New Jerseyju, ki sta se po 60 minutah končala z 1:1, nato pa so kralji obakrat slavili v podaljšku, je ekipa iz Kalifornije na svojem ledu do zmage tokrat prišla precej bolj prepričljivo.

Prva tretjina je minila brez zadetkov, v drugi pa so domači stvari postavili na svoje mesto, ko sta zadela Alec Martinez in Anže Kopitar. Hokejisti New Jerseyja so v zadnjem delu igre nekaj minut še upali na preobrat, a ko sta v 45. in 47. minuti ob igri z igralcev več zadela Jeff Carter in Justin Williams, je bilo srečanje dokončno odločeno.

Kopitar z dvema točkama prevzel tudi vodstvo na lestvici strelcev

Kopitar je na ledu preživel 19 minut in 32 sekund, na vrata Maritna Brodeurja pa je streljal le enkrat, a takrat uspešno, ko je zaključil izjemno akcijo celotnega prvega napada kraljev. Bil je tudi podajalec pri zadnjem golu na tekmi, ko je začel akcijo za zadetek Williamsa. Z novima dvema točkama je Kopitar prevzel vodstvo med strelci v končnici, na 17 tekmah je dosegel 8 golov in 10 podaj. Kot vedno je Hrušičan tudi na današnji tretji finalni tekmi veliko dela postoril tudi v obrambni tretjini, in je bil za svojo predstavo znova nagrajen z izborom med tri zvezde tekme, kjer je tokrat končal na drugem mestu.

Boljši od njega je bil le domači vratar Jonathan Quick, ki je obranil vseh 22 strelov in je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. To je bil že tretji shutout Quicka v letošnji končnici, kar ni pred njim uspelo še nobenemu vratarju ekipe iz Los Angelesa.

"Skoraj smo že na cilju. A vseeno, nič še nismo osvojili. Zavedamo pa se, kakšna priložnost je pred nami, zmagamo lahko v domači dvorani," je po velikem uspehu razmišljal kapetan kraljev Dustin Brown. Na drugi strani pa se vragi kljub slabemu položaju ne predajajo. "Položaj res ni najboljši, pravzaprav slabši ne bi mogel biti. A se ne bomo predali, borili se bomo do konca. Res pa je, da igramo z ekipo, ki ji uspeva prav vse," je potožil Brodeur.

Četrta tekma bo na sporedu v četrtek ob 2. uri zjutraj po slovenskem času, ko bodo imeli kralji priložnost, da prvič v zgodovini postanejo prvaki najmočnejše hokejske lige na svetu.