V hokeju zares ne manjka vizionarjev. Potem ko so vodilni možje zagrebškega Medveščaka prišli na idejo, da bi tekmo odigrali v puljskem amfiteatru, so se še korak dlje odločili storiti Rusi, ki nameravajo tekmo organizirati kar na vojni ladji.

Tekma bi bila odigrana v pripravljalni ligi ruske KHL v tako imenovani Major Hockey League (MHL), srečanje pa bi gostila ekipa HC VMF St. Petersburg, ki je bila leta 2008 ustanovljena s strani ruske vojske.

"Menimo, da bi bilo odlično, če bi klub upravičil svoj naziv in organiziral tekmo na vojni ladji, ki bi bila zasidrana v Finskem zalivu. Ledeno površino bi lahko postavili na palubi ladje,“ je ambiciozen načrt za ruski športni časnik Sport Express razkril predsednik lige German Skoropupuov.

"Seveda bi bilo to zelo težko, a če nam uspe, se pojavi še ena težava – vreme v St. Petersburgu je izjemno nepredvidljivo. Vendar če nam je uspelo organizirati "zimsko pravljico“ v Krasnojarsku, se bomo soočili tudi z baltskimi vetrovi,“ je še samozavestno zatrdil Skoropupov.

Vreme in postavitev ledene ploskve pa ni edina težava, s katero bi se hokejisti soočili, v kolikor bi tekmo igrali na ladji, saj bi jim precejšnje preglavice znali povzročati tudi valovi.

Kljub temu pa Rusi na tem področju ne bi bili pionirji, saj so se podobnega podviga pred letom dni lotili že Američani. Ti so na letalonosilki Carl Vinson organizirali košarkarsko srečanje lige NCAA med ekipama Severne Karoline in Michigan State.