Anže Kopitar je bil strelec prvega zadetka že v četrti minuti tekme. Phoenix je izenačil na 1:1 v prvi tretjini, na 2:2 v drugi, gola Dustina Browna na začetku zadnje tretjine pa ni več uspel izničiti. Končni izid tekme je v nebranjeno mrežo postavil Dwight King v zadnji minuti.

Za obe ekipi je nastop v polfinalu lige NHL oziroma v konferenčnem finalu na zahodu eden največjih dosežkov v zadnjih letih oziroma v zgodovini kluba. Phoenix tako daleč še ni nikoli prišel, Los Angeles Kings, ki so v prvih dveh krogih končnice izločili najboljši moštvi rednega dela Vancouver in St. Louis, pa so nazadnje v polfinalu igrali v obdobju Wayna Gretzkyja leta 1993.

Los Angeles se je v končnico uvrstil z zadnjega, osmega mesta, v polfinale pa je napredoval z izjemnim skupnim izidom 8:1 v zmagah. Najprej je padlo prvouvrščeno moštvo iz Vancouvra, nato pa še drugouvrščeni St. Louis. Eden izmed najbolj zaslužnih za preporod kraljev je prav Hrušičan Kopitar, ki je skupaj z Dustinom Brownom udarna sila Los Angelesa. Kopitar je na desetih tekmah končnice prispeval tako že enajst točk, od tega je štirikrat zadel v polno.

Igralci Los Angelesa so povsem prekašali tekmece iz Phoenixa. Kar 47-krat so streljali proti vratom, kojoti 27-krat. Izkazal se je vratar Phoenixa Mike Smith, ki je zaustavil 44 strelov hokejistov iz Los Angelesa, Jonathan Quick, vratar Los Angelesa, je zbral 25 obramb. Pri obeh golih, ki jih je spustil, je naredil napako. V prvi tretjini ga je s 30 metrov premagal Derek Morris, ob koncu srednje tretjine pa je Mikkel Boedker izkoristil vratarjevo nepazljivost za izid 2:2.

"Začetek tekme je bil zelo pomemben. Če v takih tekmah zabiješ prvi gol, potem vse lažje steče. Quick nas je reševal skozi celotno sezono, prav tako je bil vedno na pravem mestu doslej v končnici. Zato nas prav nič ne skrbi njegova zanesljivost. Tokrat smo se kar nekako spogledali in se dogovorili, da bi to zmago morali posvetiti prav njemu," je po tekmi razmišljal slovenski zvezdnik, ki je pohvalil tudi igro kapetana Browna: "Vedno je na pravem mestu, dober je v obrambi in zabija gole."

V drugem polfinalu se bosta merili ekipi New York Rangers in New Jersey Devils