Svetovni prvaki so po dobrem začetku SP doživeli že dva poraza. Najprej so jih premagali Kanadčani, včeraj pa še druga severnoameriška reprezentanca. Na koncu so domači proti ZDA morali petkrat po plošček v svojo mrežo.

V derbiju skupine v Stockholmu so Rusi še enkrat pokazali zobe. Po šestih krogih so edina ekipa s stoodstotnim izkupičkom, za 18. točko sta včeraj v polno proti Češki zadela Aleksander Perežogin že v prvi minuti, Jevgenij Malkin pa je zadel že sedmič na tem SP.

Nemci so s porazom zapravili vse možnosti za četrtfinale. Že začetek ni bil najboljši, saj je Norveška po prvi tretjini vodila s 3:0, v nadaljevanju pa so Skandinavcu uprizorili pravo učno uro hokeja in vodili že z 9:0 v 37. minuti. V zadnjih 23 minutah so Nemci le nekoliko popravili klavrn vtis, vseeno pa doživeli ponižujoč poraz z devetimi goli razlike.

Precej manj golov je bilo na tekmi Slovaška - Švica. Za Slovake je edini gol na tekmi dosegel Tomaš Tatar že v prvi tretjini, Švicarji pa so po četrtem porazu zdaj dokončno ostali brez možnosti za četrtfinale. Ta je teoretično dosegljiv Franciji, če bo do konca SP premagala tako Belorusijo kot Slovaško.