Dvoboj je odločil Shane Doan že v 15. minuti prve tretjine, vratar Phoenixa Mike Smith, najboljši mož tekme, pa je ubranil vseh 25 strelov gostov.

Nashville je ponovno igral brez napadalcev Aleksandra Radulova in Andreja Kosticina, ki sta zaradi kršitve pravil dobila klubsko kazen prepovedi nastopa na eni tekmi. Kazen sta sicer že odslužila, vendar se je trener Barry Trotz odločil, da bo igrala ekipa, ki je dobila prejšnjo tekmo. Na koncu je gotovo obžaloval to odločitev, saj bi mu omenjena učinkovita napadalca zelo pomagala, da bi na ledu preobrnili potek tekme.

Igralci ekipe Predators so sedem minut in 12 sekund pred koncem že mislili, da so izenačili. Po hudi gneči in zmešnjavi pred golom domačih je plošček prešel golovo črto, vendar je sodnik Dan O'Halloran gol razveljavil, saj je ugotovil, da se je to zgodilo že po zvoku njegove piščalke. Phoenix je tako ostal zelo uspešen v tej končnici na gostovanjih, saj je dobil štiri, izgubil pa le eno tekmo. Dvoboj je začel zelo poletno in energično ter je zlasti v uvodnem delu nadigral gostitelje.