Kralje je v prvi tretjini v vodstvo popeljal Justin Williams, za izenačenje v drugi tretjini pa je poskrbel Chris Stewart. A že 40 sekund kasneje so kralji spet vodili, ko je za domačine zadel Dwight King.

Ko je v 31. minuti po drugi podaji Kopitarja na tekmi zadel Mike Richards, je že začelo močneje dišati po tretji zmagi Los Angelesa. V zadnji tretjini je najprej rezultat s svojim drugim golom znižal Stewart, a je v 49. minuti z golom za 4:2 za miren zaključek tekme domačih poskrbel Drew Doughty. Na tekmi sicer ni bilo veliko strelov, oba vratarja pa sta srečanje končala z 18 obrambami.

Kralji niso v konferenčnem finalu igrali vse od leta 1993, ko so nastopili v finalu Stanleyevega pokala. "Ko si uspešen, pridobiš samozavest in mi igramo isti sitem že kar nekaj časa. Mogoče smo malo presenečeni nad potekom dogodkov, toda zavedamo se, da imamo na vsaki tekmi možnost za zmago," je po tekmi dejal Richards.

"Stvari gredo dobro, ker fantje trdo garajo. Sigurno ne gledamo toliko naprej, toda borili smo se, da smo prišli do tega položaja in zdaj nas od konferenčnega finala loči le še zmaga," pa je dodal Williams.

Čeprav je Los Angeles vknjižil še tretjo zmago, pa s svojo igro ni bil najbolj zadovoljen Hrušičan, ki je preko Twitterja sporočil: "Včasih ni tako lahko zadeti prazne mreže." Kopitar je na ledu preživel 20:51 minute, poleg dveh podaj pa je še trikrat streljal proti nasprotnemu golu. Četrta tekma, ko bo St. Louis skušal popraviti svojo igro, Los Angeles pa napredovati v finale, bo v noči na ponedeljek v Los Angelesu.

Kljub zaostanku se hokejisti St. Louisa še ne predajo in še vedno verjamejo v povratek. "Mislim, da so naš največji problem neumne kazni. To nas izvzame iz igre pet proti pet, s tem porabljamo energijo. Rekel bom, da so boljši fizično, kot mi," je bil kratek trener St. Louisa Ken Hitchcock.

Na vzhodu je New Jersey gostil Philadelphio, vragi pa so slavili zmago s 4:3 po podaljšku ter prišli do prednosti z 2:1 v zmagah. Mož odločitve je bil Aleksej Ponikarovski, ki je zmagoviti zadetek dosegel v 18. minuti podaljška, za domačo ekipo pa so zadeli še Patrik Elias, Ilja Kovalčuk in Zach Parise. Martin Broudeur je zaustavil 25 strelov, plošček pa so za njegov hrbet spravili Danny Briere, Matt Carle in Brayden Schenn. Ilja Brizgalov, vratar Philadelphie, je zbral 27 obramb.