Izkazal se je tudi vratar Capitals Braden Holtby, ki je v sedmi tekmi prvega kroga končnice zaustavil 31 strelov Bostona. Matt Hendricks je zadel v 12. minuti za vodstvo Washingtona 1:0, Tyler Seguin pa je Bostonu priigral podaljšek v drugi tretjini.

V ligi NHL se že od sezone 1997/98 ni zgodilo, da bi aktualni prvak ubranil naslov. Tudi letos bo tako, saj je prvake izločila šele sedma ekipa v rednem delu. Lani je denimo Vancouver izločil Chicago. Vseh sedem tekem v konferenčnem četrtfinalu je bilo zelo tesnih, vedno je odločil en gol, štirikrat je bil potreben podaljšek. Tako izenačenega kroga v ligi NHL še ni bilo.

"Mislim, da smo igrali dobro. Priti v Boston in premagati tako dobro moštvo, kot je Boston, ki so nosilci Stanleyjevega pokala, ni kar tako," je bil vesel Dale Hunter, ki je na trenerskem mesto novembra zamenjal Bruca Boudreauja. "Občutek je res lep. Še zlasti, če pomislim, kako težko delo smo imeli v četrtfinalu. Igrali so dobro, vendar smo imeli ves čas pripravljen odgovor in smo se borili do konca. V tem trenutku še sam ne vem, kakšni občutki me prevevajo, sem živčen, ker ne vem, kaj nam prinaša prihodnost, a hkrati zelo srečen," je razmišljal kapetan ekipe Aleks Ovečkin.

V noči na petek bosta na sporedu še dva odločilna obračuna konferenčnega četrtfinala. Moštvo Ottawa Senators se bo v gosteh v sedmi tekmi skušalo prebiti v naslednji krog pri New York Rangers, New Jersey Devils pa bodo v sedmi tekmi gostovali pri Florida Panthers.