Terglav je manjkal na kar nekaj reprezentančnih zborih v zadnjih letih, skoraj vedno pa so mu jo zagodle poškodbe. Tudi nedavno svetovno prvenstvo divizije I v Ljubljani je moral izpustiti zaradi pretresa možganov, ki ga je utrpel ob koncu klubske sezone v Franciji. Na velikih tekmovanjih je za Slovenijo nazadnje zaigral leta 2005 na SP-ju elitne divizije v Avstriji.

Terglav je svojo hokejsko kariero začel na Bledu, odkoder je odšel v Kanado. Za dobre predstave v tamkajšnjih nižjih ligah je bil nagrajen, ko je bil kot prvi Slovenec izbran na naboru lige NHL. V 9. krogu ga je takrat kot 249. izbral Buffalo, a Edo v najmočnejši hokejski ligi na svetu nikoli ni zaigral.

Po vrnitvi v Slovenijo je dve sezoni uspešno igral za ljubljansko Olimpijo, od leta 2004 naprej pa je nastopal za HC Briancon v francoski ligi, kjer je bil zadnjih šest sezon tudi kapetan.

32-letni Kranjčan bo tudi v prihodnje ostal dejaven v hokeju, prav tako pa ostaja zvest okolju, kjer je preživel zadnjih osem let. V Brianconu bo namreč naslednja tri leta treniral mladinske vrste tega francoskega kluba.