Z dvema podajama se je izkazal tudi branilec Alex Pietrangelo in pomagal St. Louisu, da je dvoboj na izpadanje proti San Joseju dobil s 4:1 ter se prvič v desetih letih prebil v drugi krog končnice. Domači vratar Brian Elliott je v svoji tretji tekmi, odkar je med vratnici stopil po poškodbi prvega vratarja Jaroslava Halaka, zaustavil 26 strelov.

To je prvič po treh letih in porazu proti Anaheim Ducks, da so morski psi izpadli že po prvem krogu končnice. V minulih dveh letih so se prebili do polfinala prvenstva NHL.

Medtem so se branilci Stanleyjevega pokala Boston Bruins, ki so na domačem ledu s 3:4 izgubili proti Washington Capitals, znašli na robu izpada v vzhodni konferenci, saj prestolniki zdaj v zmagah vodijo s 3:2. Naslednja tekma bo v nedeljo v Washingtonu.

Florida Panthers so na vzhodu tokrat premagali (3:0) New Jersey Devils in v zmagah vodijo s 3:2, prav tako Ottawa Senators, ki so tokrat na gostovanju v Madison Square Gardnu premagali New York Rangers z 2:0. V prvem krogu končnice zahodne konference so hokejisti Chicaga po podaljšku ugnali Phoenix Coyotes z 2:1 in tako ohranili upanje za napredovanje, saj so v zmagah povedli s 3:2.