Phoenix zdaj v končnici vodi že s 3:1, do preboja v drugi krog pa ga loči le še ena zmaga. Na tekmi se je izkazal Mikkel Boedker, ki je zadel v podaljšku že drugič zapored in tako kojotom priboril zmago s 3:2. Kojoti so sicer po zaslugi Shana Doana in Taylorja Pyatta vodili že z 2:0 v zadnji tretjini, a so domači po golih Michaela Frolika izenačili poldrugo minuto pred koncem rednega dela.

S 3:1 v končnici vodijo tudi hokejisti ekipe St. Louis Blues, ki je sinoči v gosteh premagala San Jose z 2:1. Brian Elliott je ubranil 24 strelov, gola pa sta prispevala B.J. Crombeen in Andy McDonald. Zaostanek je minuto pred koncem zgolj znižal Joe Thornton.

Visoko zmago so zabeležili igralci New Jersey Devils, ki so bili s kar 4:0 boljši od Florida Panthers. Martin Brodeur je še 24-tič ostal nepremagan, za izenačenje v seriji na 2:2 pa so gole za domače prispevali Zach Parise, Steve Bernier, Travis Zajac in Ilija Kovalčhuk.

Washington je z 2:1 ugnal Boston in serijo prav tako izenačil na 2:2. Novinec Braden Holtby se je izkazal s 44 obrambami, gola pa sta za domače dosegla Marcus Johansson in Alexander Semin, ki je odločil tekmo. Za goste je v prvi tretjini izenačil Rich Peverley.

Slovenski hokejisti so bili tokrat prosti, ponoči pa Muršakov Detroit čaka težko gostovanje v Nashvillu, kjer gostitelje, ki vodijo s 3:1 v zmagah, od nadaljevanja loči le še en uspeh.