Slovenija - Ukrajina 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Dvorana Stožice, gledalcev 9400, sodniki: Rantal (Finska), Carnathan (ZDA), Tošenovjan (Češka).
Strelci: 0:1 Mihonov (Klimentjev, Ramazanov, 13.), 1:1 Sabolič (Tičar, Jeglič, 22.), 1:2 Šafrenko (Timčenko, Kazjančuk, 25.), 2:2 Tičar (Robar, 30.), 3:2 Tičar (Robar, 45.).
Kazenske minute: Slovenija 14, Ukrajina 12.

Prva tretjina:

Lepa priložnost Saboliča že v prvi minuti je dala vsem navijačem v Stožicah misliti, da bodo imeli Slovenci z zadnjeuvrščenimi Ukrajinci lahko delo. Vendar pa so ti hitro vzpostavili ravnotežje na ledu in si pripravili nekaj lepih priložnosti, že kmalu pa prevzeli pobudo in jo z golom v 13. minuti kronali z vodstvom. S strelom v levi zgornji Kristanov kot se je proslavil Mihnov.

Slovence ni prebudil niti zadetek v lastni mreži, saj so nadaljevali s statično igro brez pravih zamisli. Na srečo tega nasprotniki niso izkoristili, čeprav so povsem nadzirali potek igre in si pred koncem pripravili še nekaj priložnosti.

Druga tretjina:

Da se slaba igra risov s prve tretjine ne bo ponovila, je z individualnim prodorom nakazal Jeglič, ki pa je streljal mimo vrat. Že minuto kasneje so Slovenci znova zapretili, v ospredje pa je, kot že nič kolikokrat, stopila trojica Tičar-Jeglič-Sabolič in poskrbela za izenačenje. Drugič na prvenstvu se je med strelce vpisal Sabolič.

Ko je že kazalo, da bodo potek tekme v nadaljevanju krojili Kopitarjevi varovanci, si je štiriminutno kazen prislužil Kovačevič, že slabo minuto kasneje pa je led za dve minuti moral zapustiti tudi Dervarič. Ukrajinci so premoč dveh igralcev na ledu kronali z drugim zadetkom in znova utišali Stožice. A vodstvo gostov je trajalo le pet minut. Po sredini je prodrl Robar, ki je podal do Tičarja, ta pa je praktično iz nič Slovence ponovno vrnil v igro.

Po izenačujočem zadetku so si slovenski hokejisti pripravili še nekaj zrelih priložnosti, a jim je za vodstvo zmanjkalo tudi nekaj sreče.

Tretja tretjina:

Slovenci so se v zadnjih 20 minutah povsem razigrali in še dodatno pritisnila na ukrajinska vrata. Priložnosti so se vrstile kot po tekočem traku, po izključitvi gostujočega hokejista pa je rise prvič na tekmi s svojim drugim zadetkom popeljal Tičar.

Ukrajinci so po prejetem zadetku povsem popustili, ponovno pa zapretili šele v zadnjih petih minutah. Takrat so usmerili vse sile v napad, a močno željenemu tretjemu zadetku niso prišli blizu.

Slovenija je s svojo sploh prvo zmago proti Ukrajini le še potrdila uvrstitev med elito, po jutrišnjem prostem dnevu pa jih v soboto čaka še zadnja tekma, ko se bodo pomerili proti velikim rivalom Avstrijcem.

Lestvica:

Slovenija 4 4 0 0 0 14:7 12
Avstrija 4 3 0 1 0 22:13 10
Madžarska 4 2 0 0 2 11:13 6
Japonska 4 1 1 0 2 12:12 5
Velika Britanija 4 0 1 0 3 9:18 2
Ukrajina 4 0 0 1 3 10:15 1

Preberite tudi: Risi že uvrščeni med hokejsko elito