Domači vratar Johnatan Quick je zbral 27 obramb, edini gol za Los Angeles Kings pa je dosegel Kopitar, ki je zatresel mrežo tekmecev po podajah Justina Williamsa in Willieja Mitchella že v uvodni tretjini, nato pa kraljem ni več šlo po načrtih.

Razigral se je vratar gostov Cory Schneider, ki je na koncu zbral kar 43 obramb, med drugim je zaustavil tudi kazenski strel Dustinu Brownu. Po poškodbi se je v vrste Vancouvra spet vrnil Daniel Sedin, prvouvrščena ekipa rednega dela prvenstva NHL pa se je z današnjo zmago izognila sramotnemu slovesu brez zmage v prvem krogu končnice. Za kanadsko ekipo so zadeli Aleksander Edler z igralcem več za izenačenje, Kevin Bieksa ter kapetan Henrik Sedin.

Peta tekma bo na sporedu v nedeljo v olimpijskem Vancouvru.

Orkan zadetkov pingvinov sklatil letalce

Medtem pa so Philadelphia Flyers, ki so dobili uvodne tri tekme končnice, tokrat na domačem ledu kar s 3:10 klonili proti Pittsburgh Penguins, v zmagah pa letalci vodijo s 3:1. Pingvini, ki so bili podobno kot Vancouver Canucks na robu izpada, so se tokrat razjezili in kar z desetimi zadetki odpihnili letalce ter s tem postali prva ekipa po 22 letih, ki ji je uspelo zadeti več kot devet golov na tekmi končnice. Jordan Staal je dosegel hat-trick, Jevgenij Malkin je dodal dva gola, med strelce se je vpisal tudi Sidney Crosby. Za pingvine so zadeli še Matt Niskanen, Kris Letang, Steve Sullivan in Pascal Dupuis, po slabši uvodni tretjini pa se je razigral tudi vratar Marc-Andre Fleury.

Letalci so sicer ob koncu 16. minute že vodili s 3:1, nato pa so pingvini dosegli neverjetnih devet zaporednih zadetkov in postali prvo moštvo po Los Angelesu leta 1990, ki je doseglo več kot devet golov na tekmi končnice; Los Angeles jih je pred 22 leti proti Calgaryju dosegel kar 12. Za Philadelphio so zadeli Claude Giroux, Kimmo Timonen in Jakub Voraček. Peta tekma bo v petek v Pittsburghu.

V prvem krogu končnice v vzhodni konferenci pa so Ottawa Senators v domači dvorani po podaljšku s 3:2 premagali New York Rangers, čeprav so zaostajali že z 0:2. S tem so serijo v boju na štiri zmage izenačili (2:2). Tekmo je z golom odločil Kyle Turris.