Medtem ko v Stožicah poteka svetovno prvenstvo divizije I, na katerem nastopa tudi slovenska reprezentanca, pa se marsikaj dogaja tudi pri naših dveh največjih klubih. Medtem ko se na Jesenicah ukvarjajo s tem, kako bi si zagotovili nastopanje v ligi Ebel tudi v prihodnji sezoni, v Tivoliju iščejo glavnega sponzorja in oblikujejo moštvo za prihodnjo sezono.

A trenutno se kader zmajev bolj krči, kot oblikuje. Po odhodu trenerja Hannuja Järvenpääja v Beljak, se mu je tam kmalu pridružil še Taylor, ki je v lanski sezoni v Tivoliju pustil velik pečat, saj je tvoril udarni prvi napad z Johnom Hughesom in Alešem Mušičem, ki je dosegel daleč največ zadetkov Olimpije. Kanadčan je z Beljačani podpisal enoletno pogodbo.


Justin Taylor ni več zmaj. (Foto Luka Cjuha)

Pintarič na Švedsko

Olimpijo pa zapušča tudi obetavni vratar Pintarič, ki v zadnjih letih v Tivoliju kljub nespornemu talentu nikoli ni dobil dovolj priložnosti za dokazovanje. Igral je večinoma po sili razmer, drugače pa so pred njim vedno prednost dobivali tuji vratarji, čeprav so imeli na koncu dostikrat celo slabšo statistiko od mladega Štajerca.

Pintarič bo vsaj eno leto preživel na Švedskem, kjer bo v tretji ligi branil za moštvo Olofström Steelers, prestop pa so Švedi potrdili tudi na spletni strani kluba.

“Pintarič je zelo zanimiv vratar, v čigar kvalitete ne dvomimo. Ogledali smo si nekaj njegovih tekem v lanski sezoni in z videnim smo bili zelo zadovoljni. Je velik talent in ima vse možnosti, da v prihodnje postane zelo dober vratar. Njegova odlična lastnost je, da se zelo hitro premika. Vratarji v južni Evropi so ponavadi nekoliko slabše trenirani kot tukaj na Švedskem, v sodelovanju z našimi trenerji pa bo lahko sedaj napredoval na višji nivo,“ je o okrepitvi v golu povedal športni direktor kluba Simon Skoog.

Pintarič je prestop potrdil tudi sam. V pogovoru za Žurnal24 je povedal, da se je za prestop odločil predvsem zato, ker so mu Švedi ponudili mesto prvega vratarja v moštvu. Zaveda se, da lahko napreduje predvsem, če veliko brani na tekmah, tega pa mu v Ljubljani ne morejo zagotoviti. Denar pri prestopu ni igral vidne vloge, še pove Matija.