Na tekmi v Detroitu sta bili mreži po zaslugi vratarjev nedotaknjeni v prvih dveh tretjinah. Vsi zadetki so bili doseženi v zadnji tretjini. Izkazal se je vratar Nashvilla Finec Pekka Rinne, ki je ustavil kar 40 strelov, premagal pa ga je le Jiri Hudler. Naslednja tekma bo v noči na soboto v Nashvillu.

"Hvala bogu, da ga imamo. V zadnjih dveh tretjinah smo le desetkrat ustrelili proti nasprotnemu golu in brez njega v vratih bi nam ob takšnem izkupičku trda pela," je po koncu tekme dejal Kevin Kline. Vratar Detroita Jimmy Howard je bil v le 17 strelih Nashvilla na gol premagan trikrat. V polno so zadeli Gabriel Bourque, Klein in David Legwand.

V preostalih dveh tekmah sta bili prav tako uspešnejši gostujoči moštvi. Florida je bila s 4:3 boljša od New Jerseyja in je povedla z 2:1 v zmagah, Phoenix pa je s 3:2 po podaljšku odpravil Chicago in prav tako v zmagah povedel z 2:1.

Z ledene ploskve so morali na nosilih odnesti hokejista Chicaga Slovaka Mariana Hosso, potem ko ga je v prvi tretjini po brutalnem naletu zbil Raffi Torres. Hosso so morali odpeljati naravnost v bolnišnico, od koder je bil sicer že odpuščen. Hossa naj ne bi imel hujših posledic.


* Izidi, 1. krog:

- vzhodna konferenca:
New Jersey Devils - Florida Panthers 3:4
(Florida vodi z 2:1 v zmagah)

- zahodna konferenca:
Detroit Red Wings - Nashville Predators 1:3
(Jan Muršak ni igral za Detroit)
(Nashville vodi s 3:1 v zmagah)
Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes 2:3 (podaljšek)
(Phoenix vodi z 2:1 v zmagah)

* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.