Prestolniki so povedli z golom Troya Brouwerja v drugi tretjini, Benoit Pouliot je zadel za izenačenje 1:1 v tretji tretjini. Na tekmi sta se izkazala oba vratarja. Tim Thomas je zbral 37 obramb za Boston, Braden Holtby pa je ustavil 43 strelov domačih hokejistov. Tretja tekma bo v noči na torek v Washingtonu.

Tudi v New Yorku zmagovalec tekme še ni bil znan po rednem delu tekme. Uspešen je bil Chris Neil, ki je v drugi minuti podaljška zadel za zmago moštva Ottawa Senators s 3:2 proti NY Rangers. Ottawa se je v zmagah poravnala z New Yorkom na 1:1. Naslednja tekma bo v noči na torek v Ottawi.

Podaljšek je bil tudi na tekmi Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes s 4:3. Kojoti so vodili s 3:2, vendar pa je Patrick Sharp le šest sekund pred koncem rednega dela izenačil na 3:3, tekmo pa je v 71. minuti odločil Bryan Bickell. Tudi tukaj sta moštvi izenačeni v zmagah. Le ena sobotna tekma ni bila odločena v podaljšku, ko je St. Louis s 3:0 ugnal San Jose in se v zmagah na 1:1 poravnal z morskimi psi.

Onstran Atlantika bosta v noči na ponedeljek na ledene ploskve stopili obe "slovenski" moštvi. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so dobili obe prvi tekmi končnice proti Vancouver Canucks, bodo imeli na domačem ledu možnost povišati vodstvo na 3:0. Detroit Jana Muršaka pa bo gostil Nashville Predators.