Za Olimpijo je zelo uspešna sezona, saj je v razširjenem avstrijskem prvenstvu Ebel izgubila šele v polfinalu proti kasnejšemu prvaku Linzu, v domačem prvenstvu pa so zmaji po nekajletni prevladi hokejistov Jesenic, pokal najboljšega v državi spet vrnili pod Rožnik. Ob dobrih rezultatih zato ni čudno, da slačilnico ljubljanskega moštva obletavajo številni menedžerji, ki bi radi najboljše posameznike zvabili v tuje klube, tudi trenerja.

Finski strokovnjak je očitno začutil, da je v slovenski prestolnici dosegel največ, kar se je dalo, v prihodnje pa se bo zato preizkusil še kje drugje. Čeprav je moč slišati številna namigovanja, da je Järvenpää blizu dogovora z avstrijskim moštvom VSV iz Beljaka, tega danes še ni želel potrditi. Povedal je le, da ima na mizi veliko ponudb in da se še ni odločil, kje bo nadaljeval trenersko pot.

Poleg iskanja Järvenpääjevega naslednika pa vodstvo Olimpije čaka tudi težka naloga z iskanjem novega generalnega sponzorja, saj se je sodelovanje z zavarovalnico Tilio končalo.

Preberite tudi opis stanja v ljubljanski slačilnici po koncu sezone, kjer smo že včeraj napovedali, da je Finčev odhod iz Tivolija blizu: Usoda trenerja Järvenpääja visi na nitki.