Po prvih dveh finalnih tekmah je bilo izhodišče takšno kot pred začetkom: ekipi sta zmagali na svojem terenu, ker pa je letos finale krajši, igrajo le na tri zmage, je bila današnja tretja tekma že zelo pomembna. Moštvo z zmago bi si namreč že zagotovilo prvi zaključni plošček za končno zmago v ponedeljek na Jesenicah. Po precej boljši predstavi kot na prvih dveh obračunih so tokrat visoko z 8:3 zmagali Ljubljančani in si tako na stežaj odprli vrata do naslova prvaka.

Prvi so resno zapretili in tudi zadeli domači. Po akciji Mihe Verliča, Žige Panceta in branilca Domna Vedlina, ki je zadel, je moral gostujoči vratar Michal Fikrt po plošček v mrežo v peti minuti. Toda ljubljanski hokejisti so ponovili napako s prejšnjih tekem in z nezbranostjo dovolil tekmecem, da so se takoj oddolžili: Tomi Hafner je iz bližine zadel za 1:1 že 38 sekund pozneje. Na polovici tekme so imeli gostje prvič igralca več, česar pa niso izkoristili. Nato so sledile ljubljanske minute. V 12. je najprej spretno zadel Žiga Pance, domači hokejisti pa so nato 24 sekund pozneje sami dosegli še en gol, ko je bil osamljeni Aleš Mušič natančen za 3:1. V naslednjih minutah so imeli gostje trikrat igralca več na ledu, a so z borbeno in vztrajno igro domači preprečili vsako nevarnost za svoj gol, izvabili pa tudi aplavz navijačev, ki so tokrat le nekoliko bolj kot na prvi tekmi napolnili tribune Tivolija. Jeseničani so bili v vseh teh "power-playih" nevarni le enkrat, ko so zadeli vratnico. V nasprotnem napadu so nato gostje s prekrškom ustavili Mateja Hočevarja in si prislužili izključitev.

Domači so s prednostjo igralca več začeli drugo tretjino in jo tudi izkoristili, ko je bil na pravem mestu spet branilec Vedlin. V naslednjih minutah so se domači "razleteli" po ledu in gostom niso pustili do sape, zadetki v mreži
tokrat ne najbolj razpoloženega Fikrta pa so kar deževali. Najprej je izid povišal Aleš Mušič s strelom izza gola, po katerem se je plošček od vratarja odbil v gol, podobo je bilo pri šestem golu, ko je bil natančen in spreten Justin Taylor, v 26. minuti pa je serijo zadetkov zeleno-beih končal še en branilec Igor Cvetek, ki je odlično prodrl pred gol in preigral dva Jeseničana, nato pa matiral še Fikrta. Gostje se po vseh teh udarcih le počasi pobrali in dolgo niso sestavili nobene nevarnejše akcije, v drugi polovici tretjine pa so le nekajkrat preizkusili Pintariča. Domači niso bili več tako učinkoviti, Hočevar je sicer še zadel, a je bil pred tem v prepovedanem položaju, Žigi Pancetu pa je veselje preprečila prečka. Jeseničani so za uteho slabi tretjini dosegli lep drugi zadetek, ko je Anže Kuralt spremenil smer ploščku in ga poslal pod prečko, tretjino pa je nato jeseniški strelec po obračunu s pestmi z Brockom McBridom končal predčasno.

V zadnjem delu je strelski ritem domačih nekoliko popustil, vseeno pa so zeleno-beli zlahka nadzorovali dvoboj. Po prodoru je na 8:2 povišal David Sefič, domači hokejisti pa so si pripravili še nekaj zrelih priložnosti, a so se včasih tudi preveč zapletali pred vrati. Povsem brez dela ni bil niti Pintarič, ki je nekajkrat moral dobro posredovati, ni pa mogel preprečiti gola Branislava Bendika za 3:8 v 50. minuti. A takrat je bila tekma že zdavnaj odločena in zadnje minute so bile le formalnost.