Prva finalna tekma slovenskega prvenstva še ni postregla s presežkom hokeja, zato pa z dramatično predstavo in negotovostjo do konca. Domači hokejisti so enega od vrhuncev sezone že imeli z uvrstitvijo v polfinale lige Ebel in so morali poiskati novo motivacijo, jeseniškim pa dolg premor brez tekem, ko so po burnih dogodkih v klubu lahko le trenirali, tudi še ni dvignil forme. Prvo dejanje finala so tako dobili zmaji s 6:4.

Vsaj začetek je sicer obetal drugače. Pred skromno napolnjenimi tribunami dvorane Tivoli, ki tudi niso kazale, da se najboljši moštvi v Sloveniji spopadata za prestižno hokejsko lovoriko, so namreč domači že po 35 sekundah povedli, ko je po strelu Domna Vedlina odbiti plošček za hrbet Michala Fikrta poslal Aleš Mušič. A nato sta moštvi nadaljevali zaspano, brez pravih akcij, tudi številčnih premoči niso izkoristili ne eni ne drugi. Dogajanje sta s prodoroma v osmi minuti najprej za zeleno-bele, nato še za goste, popestrila Boštjan Goličič in Antti Pusa, zadetkov pa ni bilo. Na 2:0 je povišal Justin Taylor, potem ko se je plošček odbil od stekla za golom gostov in ga je Taylor spretno zbezal mimo Fikrta. Ob koncu tretjine bi lahko bilo 3:0, saj je John Hughes ob igralcu manj ušel v protinapad, Jeseničani so ga nepravilno ustavili, kazenski strel je Kanadčan izvedel sam, vendar je bil Fikrt uspešnejši.

Ljubljančani so vodstvo povišali v 25. minuti, pred tem so zapravili številčno prednost, ob izenačenih močeh pa je iz bližine natančno meril Matej Hočevar. A se Jeseničani še niso predali, ko so imeli sami na ledu igralca več, so se z zadetkom Puse približali, pet minut pozneje pa so gostje prišli že povsem blizu, ko je bil znova aktiven Pusa in po njegovi podaji je v polno zadel Tomi Hafner. Po polovici tekme so vajeti spet prevzeli domači, a niso bili učinkoviti. Po akciji Erica Panceta v 33. minuti so domači menili, da se je plošček od okvirja vrat odbil čez črto, sodniki pa gola niso priznali. Prečko pa je nekaj minut pozneje zadel še Žiga Pance, meril je skorajda z modre črte in z lobom že premagal Fikrta, ki pa ga je rešil okvir gola.

V zadnjem delu je že kazalo, da so gostje vse upe na morebiten preobrat zapravili v 20 sekundah. V 44. minuti je namreč Brock McBride dobil plošček na levi strani vrat, zadrsal za golom in plošček potisnil med Fikrtom in vratnico, le 20 sekund pozneje pa je po nenadnem močnem strelu Žige Panceta Fikrt spet klonil in na semaforju je bilo že 5:2. Jeseniški trener Bojan Magazin je skušal z minuto odmora umiriti svoje igralce, kar mu je tudi uspelo. V 48. minuti je lepo akcijo Jesenic z zadetkom kronal Bendik in gostom spet ponudil nekaj možnosti. Naslednjo številčno prednost tekmecev so domači zdržali, nato pa je znova Bendik dobil plošček na modri črti in s silovitim strelom matiral Pintariča, tekma pa je bila devet minut pred koncem spet odprta.

Za goste je bil ob koncu nevaren Pusa, tekmo bi na domači strani lahko odločila Eric Pance in McBride, v zadnji minuti so Jeseničani poskusili še brez vratarja. A njihovo obleganje Pintaričevih vrat ni bilo uspešno, do ploščka pa je prišla domača ekipa in dve sekundi pred koncem je Taylor postavil končni izid.