Obe "slovenski" moštvi Kopitarjevi kralji in Detroit Red Wings Jana Muršaka bosta zaigrali v noči na torek. Los Angeles bo gostoval pri zmagovalcu severozahodne skupine Vancouvru, Detroit pa doma gosti najslabšo ekipo lige iz Columbusa.

Anaheim Ducks je izgubil proti vodilnemu moštvu severovzhodne skupine Boston Bruins z 2:3, ekipa Phoenix Coyotes pa je bila slabša od vodilnega moštva zahodne konference in najboljše ekipe lige St. Louis Blues z 0:4. V pacifiški skupini sta na vrhu z 87 točkami izenačena Dallas in Phoenix, Los Angeles in San Jose imata le točko manj, Anaheim pa ima že 11 točk manj na zadnje mestu skupine. Los Angeles tako še vedno vztraja na osmem mestu na Zahodu, ki še vodi v končnico.

V derbiju centralne skupine je Chicago Blackhawks na domačem ledu izgubil proti Nashville Predators s kar 1:6. Hokejisti Nashvilla so prekinili niz petih zmag Chicaga. Nashville si je tako pred hokejisti iz vetrovnega mesta zagotovil štiri točke prednosti. Na lestvici so prehiteli Detroit in za vodilnim St. Louisom zaostajajo za sedem točk.

Pittsburgh Penguins je dosegel stoto točko v derbiju vzhodne konference proti New Jersey Devils s 5:2. Vragi za pingvini zaostajajo deset točk. Pingvini so si na vzhodu skupaj s Pittsburghom in NY Rangers že zagotovili mesto v končnici. Pittsburgh za New York Rangers, vodilno ekipo Vzhoda, zaostaja le za eno točko.

Vodilno moštvo jugozahodne skupine Florida Panthers je izgubilo proti ekipi z repa vzhodne konference New York Islanders z 2:3 po kazenskih strelih. Washington je s 3:0 odpravil Minnesoto, ki je izgubila tudi teoretične možnosti za končnico.

V "derbiju" moštev z repa lige je najslabša ekipa lige Columbus Blue Jackets izgubila s 3:6 proti moštvu Edmonton Oilers. Obe moštvi sta že zapravili vse, tudi teoretične, možnosti za morebitno uvrstitev v končnico prvenstva.