Kopitar je tokrat ostal v dvoboju pred 18.118 gledalci brez točke, čeprav je imel kar nekaj priložnosti za zadetek, vendar je plošček vselej zaustavil Elliott, ki je v vratih gostov zbral 37 obramb. Dve manj je na drugi strani vknjižil Jonathan Quick, ki pa je bil uspešen tudi v kazenskih strelih, ko je ubranil tri od štirih strelov. Za domače sta "v loteriji" zadela Mike Richards in Jeff Carter, za goste pa je bil uspešen T. J. Oshie. Kopitar, eden izmed treh najboljših igralcev dvoboja, ni streljal.

Quick je osmič v sezoni v rednem delu in podaljšku ohranil mrežo nedotaknjeno in je izenačil klubski rekord Rogiea Vachona iz sezone 1976/77, v karieri pa mu je to uspelo triindvajsetkrat. Igralci Los Angeles Kings so z zmago, šesto zaporedno, prevzeli vodilno mesto v pacifiški skupini.

Še tri tekme so dobile epilog po kazenskih strelih. Philadelphia je na ta način ugnala Washington, odločila sta Matt Read in Wayne Simmonds, Tampa Bay pa je bila boljša od Edmontona. Teddy Purcell je zadel v šesti izmenjavi kazenskih strelov, Tom Pyatt je bil dvakrat uspešen v rednem delu. Minnesota je premagala Calgary. Devin Setoguchi je odločil v četrti seriji kazenskih strelov, Dany Heatley in Darroll Powe pa sta bila za zmagovalce uspešna v rednem delu tekme. Vratar Josh Harding je ubranil 27 poskusov tekmecev v rednem delu in podaljšku ter vse kazenske strele.

Pittsburgh je povsem zasenčil Nashville in slavil s 5:1. Rus Jevgenij Malkin je dosegel dva gola, James Neal pa je dodal štiri podaje za Pittsburgh, ki si je že zagotovil nastop v končnici, čeprav kapetan ekipe Sidney Crosby še na 12. zaporedni tekmi ni dosegel gola in je tokrat ostal tudi brez točke.

Vancouver je bil boljši od Dallasa z 2:1, Phoenix od Colorada s 3:2, San Jose pa je z 2:1 premagal Boston.